PREMIS | 12/11/2021  Ruralcat

El projecte TRANSGROWTH dona suport a la primera edició del Premi Barcelona Catalunya Selecció d’olis d’oliva catalans

En el concurs es seleccionaran els cinc millors olis catalans. La inscripció al concurs, així com la recepció de les mostres d’oli, està oberta fins el proper 19 de novembre de 2021.

Es tracta d’un concurs dissenyat per ressaltar les característiques dels olis

El projecte “Transgrowth - Suport a Produccions agroalimentàries de qualitat” dona suport a l’Associació de micro-productors d'oli de Catalunya (AMPOC) que organitza enguany la primera edició del Premi Barcelona Catalunya Selecció per promoure els olis d’oliva verge extra de Catalunya.

Es tracta d’un concurs dissenyat per ressaltar les característiques dels olis, i on es seleccionaran els cinc millors olis catalans. El concurs està enfocat en descobrir i promocionar el màxim desenvolupament d’aromes, la optima modulació de polifenols i la màxima expressió potencial de les varietats conreades a Catalunya. El jurat , format per l’IRTA i el Panell de Tast Oficial de Catalunya, presentarà els resultats el proper 29 de novembre i el 2 de desembre es celebrarà l’entrega dels premis en la Nit de Gala del Verge Extra.

Als premis es poden presentar els elaboradors d’oli catalans que tinguin oliveres a Catalunya i que produeixin oli d'oliva verge extra fet a Catalunya. Hi ha una categoria general i una categoria específica per a olis d’oliva verge extra amb DOP de Catalunya.

La inscripció al concurs, així com la recepció de les mostres d’oli, està oberta fins el proper 19 de novembre de 2021. Es poden consultar les bases al web: https://www.ampoc.cat/.

El projecte POCTEFA Transgrowth, liderat pel DACC, està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) i el seu objectiu és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

En el marc del projecte, es vol donar suport a qualsevol iniciativa o projecte empresarial relacionat amb el sector de l’oli d’oliva, per ajudar a l’elaboració del pla de negoci de la iniciativa o projecte empresarial, a la valoració de la seva viabilitat i a la cerca de finançament per dur-la a terme.

Font: DACC

Informació relacionada