PESCA | 22/09/2015  RuralCat

Es concedeixen els Guardons de la pesca catalana 2015

Enguany Sergi Tudela, Susana Sainz-Trapaga, Paco Pérez Sánchez i José Cervilla Blanco rebran la Medalla de la Pesca Catalana. La Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l'Ebre ha estat la guardonada amb la Placa.

Els Guardons de la pesca catalana són el reconeixement de la tasca de les persones físiques i jurídiques, nacionals o estrangeres, que amb el seu esforç i la seva dedicació han contribuït al desenvolupament del món de la pesca, prestant serveis rellevants al sector o contribuint amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos del sector pesquer.

En cada convocatòria es concedeixen dos guardons diferents: la Medalla i la Placa de la Pesca Catalana. La Medalla de la Pesca Catalana distingeix les persones físiques que contribueixen amb el seu esforç i dedicació a la millora del sector pesquer català. La Placa de la Pesca Catalana distingeix les persones jurídiques, públiques o privades, que destaquen per la seva activitat a favor del foment de la pesca a Catalunya.

El lliurament dels guardons tindrà lloc, el 17 d’octubre, en una cerimònia presidida pel conseller Ciuraneta.

 

Medalles de la Pesca Catalana 2015

 

Sergi Tudela i Susana Sainz-Trapaga
Són els responsables de Pesca del Programa de la Mediterrània del WWF, que defensa el Mediterrani i les seves pesqueres. Han participat en les reunions i fòrums internacionals, europeus i nacionals, on han contribuït amb el seu ampli coneixement en la defensa de les especificitats de les pesqueres del Mediterrani. El seu compromís en aquesta causa ha possibilitat l’entesa entre els diferents sectors involucrats en l’activitat pesquera.

Paco Pérez Sánchez
Des de l'any 1994 Paco Pérez regenta el restaurant Miramar, de Llançà, que ja té dues estrelles Michelin. Tot i haver arribat al més alt nivell de l’alta cuina, mai no ha abandonat la tradició de la gastronomia mediterrània i el gust d’utilitzar els productes del seu entorn marí. Paco Pérez s’ocupa d’enviar setmanalment el peix de la costa gironina per abastir el seu restaurant de Berlín, fet que el converteix en un ambaixador de primer ordre del nostre peix de proximitat.

José Cervilla Blanco
Cervilla és un pescador exemplar i armador d'una de les embarcacions dedicada a la pesca d'encerclament de la Confraria de Pescadors de Barcelona. Ha estat una persona clau per establir i mantenir unes bones relacions entre tots els confrares de Barcelona, i amb la resta de confraries i federacions de confraries de pescadors. El seu caràcter conciliador, bona praxi i bon fer en el sector fan que no hi hagi un sol pescador en tot el Mediterrani que no hagi sentit parlar de "José el Labio", que és com popularment se'l coneix.

 

Placa de la Pesca Catalana 2015

 

Fepromodel (Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre)
Fepromodel és una entitat, sense ànim de lucre, que es va constituir el 2007 amb la finalitat de representar, coordinar, gestionar, defensar i promoure els interessos, tant individuals com col·lectius, de tots els seus membres. La federació integra els titulars de concessions de producció de mol·luscos bivalves (muscleres) i les associacions d’empresaris productors de mol·luscos de l’àmbit territorial comprès des de l’Ametlla de Mar fins al riu Sénia.

La Federació va néixer de les 3 associacions existents en aquell moment del sector de mol·luscos bivalves de les badies del delta de l’Ebre: Unió de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre, Associació de Productors de Mol·lusc de la Badia del Fangar i Associació de Musclaires dels Alfacs. La constitució de la federació ha millorat el volum econòmic de la producció de les muscleres del delta de l’Ebre, el manteniment dels llocs de treball d’aquest sector econòmic, i la promoció, coordinació i protecció dels interessos del sector pel fet de tenir un únic interlocutor, així com el desenvolupament econòmic del delta de l’Ebre.