INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 18/11/2021  Ruralcat

El Laboratori Agroalimentari presenta el mètode d’anàlisi d’additius en pinsos als JRC EURL-FA Workshops 2021

La ponència recull la feina d’adaptació del mètode EN 17299:2019 d’anàlisi de cocciodiostats autoritzats en pinsos en el Laboratori Agroalimentari.

Amb aquesta participació el Laboratori reforça el seu paper com a referent en l’anàlisi d’additius en pinsos

El Laboratori Agroalimentari, en qualitat de Laboratori Nacional de Referència d’additius que s’utilitzin en alimentació animal, ha participat en els JRC EURL-FA Workshops (21th Authorisation & 10th Control) (Joint Research Centre - European Union Reference Laboratory for Feed Additives) en format virtual, amb la presentació de la ponència “Adaptation of the EN 17299:2019 in the Laboratori Agroalimentari (Spain)” (Adaptació de la EN 17299:2019 al Laboratori Agroalimentari (Espanya)).

Aquesta ponència recull la feina d’adaptació del mètode EN 17299:2019 d’anàlisi de cocciodiostats autoritzats en pinsos en el Laboratori Agroalimentari.  L’any 2016 el laboratori va participar en el validació del mètode amb altres laboratoris de la Unió Europea.  Posteriorment, el va incorporar en el seu catàleg de serveis i el va incloure, també l’any 2016, en el seu abast d’acreditació conforme als requeriments de la norma ISO 17025.

En el decurs del 2020 el laboratori va recollir les dades de funcionament del mètode des de la seva implementació i dels resultats obtinguts en mostres reals. Totes aquestes dades, que conclouen que el mètode funciona conforme als requeriments previst en rutina, s’han presentat en aquests tallers europeus de referència en el sector.

Les dades presentades i les conclusions obtingudes han estat de gran interès per la resta de Laboratoris Nacionals de Referència (NRL) d’additius en alimentació animal, que han estat considerades de gran valor per la futura revisió del mètode EN 17299:2019.

Els problemes habituals que s'aborden als tallers són la idoneïtat de mètodes específics per a l'anàlisi d'additius per a pinsos i el resultat d'una prova de competència per a la determinació de carotenoides en pinsos a diferents nivells. Els tallers també pretenen donar l'oportunitat als laboratoris experts en la matèria d'intercanviar informació sobre les activitats dels seus NRL i les necessitats analítiques i/o de suport i representen una oportunitat única per enfortir les xarxes i fomentar la col·laboració entre els membres.

Amb aquesta participació el Laboratori reforça el seu paper com a referent en l’anàlisi d’additius en pinsos.

Font: LAC