| 12/10/2002  Ruralcat

Anàlisi de SECOT sobre el sector carn de conill a Catalunya. Resum de propostes i conclusions

L¿estudi realitzat per SECOT en el nivell de la comercialització de carn de conill recomana la diferenciació i etiquetació del producte, establir acords entre productors i escorxadors i les campanyes d¿informació i promoció.

Conill

L¿estudi es va presentar el 6 d¿abril de 2003 a la 7a Mostra gastronòmica del conill i Fira de l¿artesania de Vilafant. Jordi Marco, membre de Seniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica (SECOT) i participant de l¿estudi, va fer l¿exposició de les principals conclusions a les que ha arribat l¿anàlisi. L¿acte el va inaugurar i clausurar la subdirectora general de Qualitat i Agroalimentària del DARP, Ester Peña i estava organitzat per la Federació d¿Associacions de Cunicultors de Catalunya (FCAC). RuralCat fa un resum d¿aquest estudi el qual s¿adjunta en document annex. Les conclusions i propostes a les que arriba l¿estudi són:

  1. Establir acords entre productors i escorxadors de la mateixa àrea geogràfica. Els beneficis són múltiples: preus garantits a canvi del compromís en el subministrament; millor capacitat per part dels escorxadors per a negociar amb distribuïdors i majoristes; possibilitat de comercialitzar un producte amb marca pròpia lligat a la zona d¿origen; treball coordinat entre les diferents parts, el que facilita l¿ús de programes informàtics de gestió de les explotacions.
  2. Etiquetar per caracteritzar bé el producte i destacar-ne les seves qualitats (lloc d¿origen, sistema de producció i sacrifici, qualitats dietètiques...).
  3. Gestionar la compra d¿inputs i serveis de les explotacions per concentrar les comandes i beneficiar-se en la negociació de preus.
  4. Presentar el producte en els punts de venda seguint els cànons actuals (trocejat, envasat, identificació, precuinat) a partir de canals amb més pes.
  5. Fer campanyes de promoció demanant la col·laboració de l¿Administració.

Les propostes que suggereix l¿estudi van encaminades a generar entitats més sòlides que, juntament a uns estils de treball rigorosos, donin seguretat i viabilitat al sector de carn de conill de Catalunya.

El més llegit

La Comissió Europea publica el seu pla per impulsar la producció ecològica

El projecte POCTEFA Tr3s local ha engegat una trentena d’iniciatives de suport als productors de Venda de proximitat

El DARP estableix els períodes hàbils de caça i vedes especials per a la temporada 2021-2021 a tot Catalunya