AGENDA | 26/11/2021  Ruralcat

El Museu de la Mar de l’Ebre acull una exposició de pintura i fotografia dedicada a les dones de la mar

La mostra vol posar en valor la feina de les marineres i dones dedicades al sector pesquer a Catalunya. Es podrà veure fins el 12 de desembre a Sant Carles de la Ràpita.

L’Associació Catalana de Dones de la Mar, constituïda l’any 2018 per agermanar totes les dones del sector mariner, organitza l’exposició Dones de la Mar. Sal a les venes al Museu de la Mar de l’Ebre de Sant Carles de la Ràpita amb l’objectiu de donar visibilitat al paper femení en un sector tradicionalment associat als homes.

L’exposició és una iniciativa de l’Associació Catalana de Dones de la Mar, del Museu de la Mar de l’Ebre, amb el suport del Museu de les Terres de l’Ebre, i l’Ajuntament de la Ràpita.

Es tracta d’una exposició de fotografia i pintura que reivindica la feina de les marineres de la costa catalana. D’una part, les fotografies ofereixen una perspectiva històrica i etnològica de l’evolució de les feines a través dels avenços tecnològics i socials. D’altra banda, les pintures representen retrats de les mateixes membres de l’associació per tal d’incentivar la feminització del sector, contrastar les feines d’abans i d’ara, i establir referents per a les futures generacions.

 La mostra es podrà visitar fins el 12 de desembre i l’entrada és gratuïta.

Font: Aguaita

Informació relacionada