SANITAT VEGETAL | 01/10/2015  RuralCat

Butlletí d'informació fitosanitària per a l'octubre

RuralCat us ofereix el butlletí mensual d'informació fitosanitària general elaborat pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Danys d'eruga de la colza. Font: DARP.

Danys d'eruga de la colza. Font: DARP.

Aquest butlletí d’avisos fitosanitaris comença recordant els principis de la gestió integrada de plagues (GIP) i recordant la publicació de la Guia per l’assessorament en gestió integrada de plagues a Catalunya. També ens informa de temes bàsics com la comercialització i utilització de productes fitosanitaris, el nou sistema de classificació i etiquetatge i el pla de vigilància de l’ús dels productes fitosanitaris. A més, ens avisa que des del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, s’ha procedit a remetre als titulars de productes fitosanitaris formulats amb clorpirifos, les resolucions de retirada dels següents usos: pomes, peres, préssecs, raïm de taula, carxofes, tomàquets, pebrots i gerds.

Pel que fa a les mesures de prevenció i tractaments fitosanitaris contra les plagues es presenten diverses mesures per a: fruita dolça, fruits secs, cítrics, vinya, olivera, hortícoles, cultius extensius, forestals, parcs i jardins. En la secció d’espais verds ens recorda que s’ha publicat el Llibre Blanc sobre Control de Plagues en Espais Verds.

El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.

Recordeu que RuralCat també us ofereix més informació en l'apartat de Sanitat Vegetal, així com la possibilitat de consultar només els avisos fitosanitaris especialitzats en els cultius de fruita, horta  i espais verds.