SANITAT VEGETAL | 01/10/2015  RuralCat

Butlletí d'informació fitosanitària per a fruiters i vinya a l'octubre

RuralCat us ofereix el butlletí mensual d'informació fitosanitària per a fruiters, fruits secs, cítrics, olivera i vinya elaborat pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Símptomes de Xanthomonas en fulla. Autor: Miquel A. Solé

Símptomes de Xanthomonas en fulla. Autor: Miquel A. Solé

Aquest butlletí d’avisos fitosanitaris ens presenta tractaments i mesures específiques per a fruiters de llavor, fruiters de pinyol, fruita seca, cítrics, olivera i vinya.

Comença informant de les estratègies de tractament a caiguda de fulla per als fruiters. També ens recorda diverses mesures per a les plagues de quarantena, com són el foc bacterià (Erwinia amylovora), Taca bacteriana dels fruiters de pinyol (Xanthomonas arboricola pv. pruni), Virus de la Sharka (Plum Pox Virus), Xylella fastidiosa i Pseudomonas syringae pv. Actinidiae.

Finalment, parla dels principis de la gestió integrada de plagues (GIP) i la comercialització i utilització de productes fitosanitaris. En aquest àmbit ens avisa que des del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, s’ha procedit a remetre als titulars de productes fitosanitaris formulats amb clorpirifos, les resolucions de retirada dels següents usos: pomes, peres, préssecs, raïm de taula, carxofes, tomàquets, pebrots i gerds.

El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Recordeu que a Ruralcat també podeu consultar el butlletí d’informació fitosanitària general (fruiters, fruita seca, cítrics, vinya, olivera, cultius extensius, hortícoles, forestals, parcs i jardins) per a l’octubre.