SANITAT VEGETAL | 01/10/2015  RuralCat

Butlletí d'informació fitosanitària per a horta a l'octubre

RuralCat us ofereix el butlletí mensual d'informació fitosanitària per a horta elaborat pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Capítol de carxofa afectat per Ascochyta hortorum. Font: DARP

Capítol de carxofa afectat per Ascochyta hortorum. Font: DARP

El butlletí d’aquest mes presenta diferents mesures per a la prevenció i tractament fitosanitari contra les plagues de quarantena i als cultius de carxofa, col, coliflor, enciam, tomàquet, ceba, calçot, carbassó, i maduixa.

També ens informa dels principis de la gestió integrada de plagues (GIP) i la comercialització i utilització de productes fitosanitaris. En aquest àmbit ens avisa que des del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, s’ha procedit a remetre als titulars de productes fitosanitaris formulats amb clorpirifos, les resolucions de retirada dels següents usos: pomes, peres, préssecs, raïm de taula, carxofes, tomàquets, pebrots i gerds.

El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.

Recordeu que a Ruralcat també podeu consultar el butlletí d’informació fitosanitària general (fruiters, fruita seca, cítrics, vinya, olivera, cultius extensius, hortícoles, forestals, parcs i jardins) per a l’octubre.