SANITAT VEGETAL | 01/10/2015  RuralCat

Butlletí d'informació fitosanitària per a espais verds a l'octubre

RuralCat us ofereix el butlletí mensual d'informació fitosanitària per espais verds elaborat pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

El fong Armillaria afecta la base del tronc i els arrels de moltes espècies d'arbres provocant-ne la mort. Pe Font: DARP

El fong Armillaria afecta la base del tronc i els arrels de moltes espècies d'arbres provocant-ne la mort. Pe Font: DARP

El butlletí d’aquest mes comença recordant que ja s’ha publicat el Llibre Blanc sobre Control de Plagues en Espais Verds. A continuació presenta diferents mesures per a la prevenció i diversos tractaments fitosanitaris per alzina, om, pi, castanyer d’índies, cítrics ornamentals, palmera, pollancre, gerani i rosàcies.

També ens informa dels principis de la gestió integrada de plagues (GIP) i la comercialització i utilització de productes fitosanitaris. En aquest àmbit ens avisa que des del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, s’ha procedit a remetre als titulars de productes fitosanitaris formulats amb clorpirifos, les resolucions de retirada dels següents usos: pomes, peres, préssecs, raïm de taula, carxofes, tomàquets, pebrots i gerds.

El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.

Recordeu que a Ruralcat també podeu consultar el butlletí d’informació fitosanitària general (fruiters, fruita seca, cítrics, vinya, olivera, cultius extensius, hortícoles, forestals, parcs i jardins) per l’octubre.