FERTILITZACIÓ | 08/10/2015  RuralCat

Full informatiu núm. 14 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Vallès

Ja pots consultar, a l'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes, el Full informatiu número 14 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Vallès, dedicat a les estratègies de fertilització en cereals i la colza abans de sembrar.

Per obtenir la màxima eficiència en les aplicacions de fertilitzants en cereal d’hivern, aquest full informatiu ens aconsella fer dues o tres aplicacions de fertilitzants (una en fons i una o dues en cobertora), prioritzant l’ús de les dejeccions ramaderes sòlides en presembra i les líquides en cobertora primerenca, o en presembra. També ens recomana quina dosi aplicar, tant si disposem de dejeccions ramaderes com si no.

Pel que fa a la fertilització de la colza abans de sembrar, remarca la importància i com aconseguir que el cultiu hagi produït, cap al gener, al voltant de 1,5 kg de biomassa/m2.

Et recordem que l’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes reuneix en el seu espai web tota la informació relacionada amb la gestió de les dejeccions ramaderes i l’aplicació agrícola dels fertilitzants orgànics i minerals. S’estructura en tres àrees: GRANJA per a tots aquells temes relacionats amb les explotacions ramaderes, CAMP per a aquells vinculats amb la fertilització dels cultius i OFICINA que ofereix serveis administratius i normatius.

L’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes és una de les oficines virtuals del portal RuralCat, on també hi trobaràs: Sanitat vegetal, el Pla Estratègic de Recerca, innovació I Transferència agroalimentària de Catalunya, l’Oficina del Regant, Fruit.Net, Assessorament i Suport a la Indústria Agroalimentària.