TRÀMITS | 17/01/2022  Ruralcat

Ja està obert el nou Registre Vitivinícola de Catalunya (e-RVC)

La sol·licitud de concessió d’autorització de nova plantació de vinya és el primer tràmit que ja es pot dur a terme amb l'e-RVC.

El nou e-RVC implementa la tramitació electrònica completa i preveu l’accés mitjançant els sistemes d’identificació digital reconeguts

El nou Registre Vitivinícola de Catalunya (e-RVC) ja és una realitat. L’aplicació permetrà la tramitació electrònica, l’accés dels agricultors i de tot el sector per intervenir de manera directa en la gestió de les vinyes, i també sol·licitar i consultar els tràmits relatius a la gestió del potencial vitícola.

El primer tràmit ja està obert i és el de sol·licitud de concessió d’autorització de nova plantació de vinya, que a partir d’ara s’haurà de dur a terme com a única via, mitjançant l’e-RVC. La resta de tramitacions lligades a la gestió del potencial vitícola; sol·licituds d’arrencada, sol·licituds de plantació, modificació de localització, comunicacions d’arrencada i de plantació..., etc. s’obriran a partir de l’1 d’agost i els relacionats amb l’entrada de raïm als cellers està previst que s’implementi a partir de l’1 d’agost del 2023, per la verema del 2023-2024.

El nou e-RVC implementa la tramitació electrònica completa i preveu l’accés mitjançant els sistemes d’identificació digital reconeguts. Les persones físiques i jurídiques  podran accedir amb DNI electrònic, IdCat de l’Agència Catalana de Certificació (ACC), Certificat de persona física de la FNMT o autoritzant a les Entitats Habilitades mitjançant la signatura d’un conveni amb el Departament. 

Es pot accedir a tota aquesta informació des de l’apartat de l’e-RVC del web del DACC: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/agricultura/vinya/e-rvc/. També s’ha publicat un tutorial per tal de facilitar el tràmit: https://youtu.be/-flqt-vwNb0.

Font: DACC

Informació relacionada