AJUTS | 18/01/2022  Ruralcat

Aprovats 8,7 milions d'euros dels ajuts per a la instal·lació en l'activitat agrària de 292 joves en la convocatòria 2021

L’objectiu dels ajuts de CGE és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals i socials de l'agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible.

Com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut en relació a la resta d’ajuts de Contracte Global d’Explotació (CGE)

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural dóna suport als joves emprenedors catalans que en la convocatòria 2021 van sol·licitar l’ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària. Així, un cop garantit el bon funcionament de l’ajut, s’ha resolt favorablement un total de 292 expedients.

Tot i mantenir-se les difícils circumstàncies de la convocatòria anterior i els efectes en l’economia provocats per la pandèmia de la COVID19, hi ha hagut un 25% d’increment en el nombre de sol·licituds. Aquest 2021 es recupera l’import d’ajut concedit, i gairebé s’assoleix el mateix nombre de beneficiaris d’anteriors convocatòries. Un cop més, es referma la rellevància de la mesura i la fermesa dels joves emprenedors en el sector agrari del país.

Com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut en relació a la resta d’ajuts de Contracte Global d’Explotació (CGE), i s’ha resolt favorablement els projectes sol·licitats que compleixen els requisits de la convocatòria. Actualment s’està valorant un reduït grup d’expedients que completarà l’aprovació de totes les sol·licituds.

D’acord amb el pressupost plurianual, s’ha concedit ajuts per un import total de de 8,7 milions d’euros en forma de subvenció directa. Aquests ajuts, s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural - PDR.cat2022, que compta amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L’objectiu dels ajuts del CGE és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals, i socials de l'agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible.

Per a més informació, gràfic, i mapes de distribució territorial: http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/220114_not_resolucions_ajuts_joves_2021.

Font: DACC

 

Informació relacionada