AJUTS | 24/01/2022  Ruralcat

Un total de 18 cellers catalans s’han acollit als ajuts a la utilització del most concentrat rectificat durant el 2021

L’ús del most concentrat rectificat millora la sostenibilitat de la producció dels vins escumosos de qualitat.

Amb l’ús d’aquest MCR es dona una sortida addicional al raïm per base cava

Els 18 cellers que han rebut els ajuts a la utilització del most concentrat rectificat, valorats en un total de 258.083 euros i que subvencionen el 65% de l’import de la compra del most concentrat rectificat (MCR), es troben a l’Alt Penedès, Anoia, Alt Camp i la Conca de Barberà.

Aquests ajuts tenen com a objectiu fomentar la sostenibilitat en l’activitat d’elaboració de vins escumosos de qualitat mitjançant l’ús de MCR produït amb raïm procedent de les mateixes zones geogràfiques on es realitza la producció d’aquests vins.

Amb l’ús d’aquest MCR en substitució del sucre que s’afegeix en la segona fermentació i en licor d’expedició es dona una sortida addicional al raïm per base cava produït al nostre territori i es fomenta la circularitat de la seva producció, ja que s’empren productes vínics enlloc de productes de fora del sector.

Aquesta activitat també redueix la petjada de carboni dels vins elaborats ja que el MCR prové de raïm proper al lloc d’elaboració i, per contra, el sucre s’ha d’adquirir en territoris productors llunyans.

Pel 2022, 25 cellers han sol·licitat ajuts pel MCR que tenen previst utilitzar enguany.

Font: DACC

Informació relacionada