RURALCAT | 25/01/2022  Ruralcat

L’Oficina de l’Oli va rebre prop de 2.000 visites al 2021

Els apartats més vistos van ser els d’Olivicultura, Oli verge i Documentació.

Quant al contingut, al llarg de l’any passat es van publicar 11 notícies i es van realitzar 68 jornades tècniques del PATT

L’Oficina de l’Oli va rebre 1.932 visites durant el 2021 i un total de 1.627 visitants, unes xifres similars a les del 2020. Entre les seccions més vistes hi ha l’apartat d’ Olivicultura, amb 773 visites, Oli verge, amb 576 visites, i Documentació, amb 498 visites.

Quant al contingut, al llarg de l’any passat es van publicar 11 notícies i es van realitzar 68  jornades tècniques del PATT dedicades al sector de l’oli. També es van publicar 9 butlletins de l’oli, que recullen mensualment les novetats publicades sobre oli d’oliva, oleoturisme i gastronomia, premis, concursos i tastos, nous productes, esdeveniments i formació, ofertes i demandes tecnològiques, projectes R+D, DOP i noves varietats, qualitat i frau, ajudes, patents i articles científics.

També es van publicar al llarg del 2021 8 fitxes varietals de l’evolució de maduració de les olives en diferents zones de cultiu. Cal recordar que l’oficina publica de forma setmanal, durant la campanya de recollida d’olives, l’evolució del procés de maduració de les varietats d’oliva de les zones de producció de l’IRTA amb informació sobre el contingut d’oli i els valors resultants. Es tracta d’una eina que resulta de molta utilitat tant per als productors com per als moliners, comerciants d’olis i tècnics puguin conèixer els diferents aspectes per a la millora de la qualitat de l’oli.

Font: RuralCat