AJUTS | 04/02/2022  Ruralcat

S’obre una nova convocatòria d’ajuts al Pràcticum Odisseu, dirigits a joves universitaris per fer pràctiques en empreses del món rural

Els estudiants universitaris podran enviar les candidatures del 21 de març al 21 d’abril i les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al divendres 11 de març de 2022.

El programa és possible gràcies als 11 grups d’acció local, la xarxa de professionals de Joventut i ARCA.

Oberta la setena edició dels ajuts al Pràcticum Odisseu, que vol incentivar l’estada de pràctiques remunerades de joves universitaris en empreses i entitats situades en municipis rurals. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la competitivitat empresarial i el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals.

Per una banda, el programa està dirigit a empreses i institucions que tinguin el centre de treball en algun dels municipis rurals on té aplicació la metodologia Leader (àmbit territorial elegible) i que ofereixen un lloc de pràctiques remunerades per a estudiants universitaris. Les entitats interessades que compleixin els requisits de participació poden presentar les seves ofertes a través d’un formulari fins al divendres 11 de març de 2022.

D’altra banda, els ajuts s’adrecen a joves universitaris de grau -sempre que hagin superat almenys el 50% dels crèdits- o de màster oficial. Els estudiants que compleixin els requisits de participació podran enviar les candidatures del 21 de març al 21 d’abril de 2022.

L’estada de pràctiques ha de ser de mínim 300 hores i s’ha de realitzar en el curs acadèmic vigent, abans del 15 de setembre. L’estudiant percep una remuneració econòmica de mínim 6 €/h (bruts), dels quals 3 €/h estaran subvencionats pel programa per a les primeres 300 hores.

El programa és possible gràcies als 11 grups d’acció local, la xarxa de professionals de Joventut i ARCA. El grup coordinador és el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb el finançament del DACC i el FEADER. Els Ajuts al Pràcticum compten amb el suport organitzatiu i econòmic de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, la Secretaria d’Universitat i Recerca del Departament d’Empresa i Treball i l’AGAUR.

Es pot consultar tota la informació sobre la nova convocatòria dels Ajuts al Pràcticum Odisseu a la web www.odisseujove.cat.

Font: Projecte Odisseu