AJUTS | 14/02/2022  Ruralcat

S’obre la primera convocatòria de subvencions de microprojectes de cooperació transfronterera als Pirineus

La data límit de presentació de candidatures és el dia 1 de març de 2022 a les 14 h.

S’hi pot presentar qualsevol grup o partenariat integrat per entitats pertanyents, almenys, a dos estats diferents dels tres participants (Espanya, França i Andorra).

La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) ha posat en marxa la primera convocatòria de subvencions de microprojectes de cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra. L’objectiu és dinamitzar i donar vida a la cooperació transfronterera, acostant Europa a la ciutadania.

En total, es destinaran 575.000 euros a finançar el 100% microprojectes de cooperació territorial entre agents del territori elegible: zona oest, zona centre i zona est (veure mapa). Pot presentar candidatura qualsevol grup o partenariat integrat per entitats o organismes amb personalitat jurídica, de naturalesa tant pública com privada (empreses privades, ens públics i entitats sense ànim de lucre) pertanyents, almenys, a dos estats diferents dels tres participants (Espanya, França i Andorra).

Els projectes que es presentin hauran de posar en pràctica accions concretes i innovadores i projectes de proximitat de caràcter transfronterer en les àrees de cultura, turisme, esport, educació, joventut, acció social, salut, agricultura, sector agroalimentari i medi ambient.

El pressupost subvencionable màxim per projecte serà de 25.000 euros. Els projectes han de tenir una durada màxima de 18 mesos, des de l’1 de juny de 2022 fins al 30 de novembre de 2023, sense possibilitat de pròrroga.

La data límit de presentació de candidatures és el dia 1 de març de 2022 a les 14h. La CTP ha creat la Guia per a preparar candidatures de microprojectes, amb la finalitat de donar suport als candidats i ajudar-los en la preparació de la documentació.