AJUTS | 21/02/2022  Ruralcat

Oberta la convocatòria de les subvencions del Paquet de Digitalització

El termini de presentació de sol·licituds es va iniciar el 18 de febrer i finalitza el pròxim 10 de març.

Podran optar a aquestes ajudes les Organitzacions professionals agràries, Confederacions intersectorials i Altres organitzacions professionals, independents, privades i sense ànim de lucre. (Font imatge: Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació)

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha obert el termini per sol·licitar les subvencions per a la transferència de coneixements, formació i assessorament digital del Programa Nacional de Desenvolupament Rural, denominades ajudes del “Paquet de Digitalització”. El termini de presentació de sol·licituds es va iniciar el 18 de febrer i finalitza el pròxim 10 de març.

Aquestes subvencions volen impulsar la transició digital del sector agroalimentari i contribuir a la reducció de la bretxa de capacitats en aquest àmbit, fomentant l'establiment i la prestació de serveis d'assessorament en matèria de digitalització, així com mitjançant la formació i l’actualització de coneixements dels assessors. La convocatòria d'ajudes compta amb un pressupost de 2,5 milions d'euros, ampliables fins a 3 milions.

Podran ser beneficiàries les Organitzacions professionals agràries de caràcter general i àmbit nacional, Confederacions intersectorials d'àmbit estatal i Altres organitzacions professionals, independents, privades i sense ànim de lucre, d'àmbit estatal amb establiments en diverses comunitats autònomes o d'àmbit d'actuació estatal i amb vinculació amb el sector agroalimentari. En tot cas, els beneficiaris han de ser d’àmbit nacional i d’elevada representativitat en el sector agroalimentari.

Aquestes subvencions són adreçades a les entitats que prestin els serveis recollits en les següents mesures i submesures:

- Mesura 1: Accions de transferència i informació (sector primari i agroindústria):

- Submesura 1.1: Formació no reglada i adquisició de competències en digitalització

- Submesura 1.2: Suport a activitats demostratives en matèria de digitalització

- Mesura 2 – Assessorament (sector primari):

- Submesura 2.1: Prestació de serveis en digitalització

- Submesura 2.2: Creació de Serveis d’assessorament en digitalització

- Submesura 2.3: Formació d’assessors en digitalització

La subvenció aconseguirà el 100% de les despeses subvencionables que s'hagin generat per l'actuació, dins d'uns límits màxims marcats per submesura i activitats.

Font: Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern d’Espanya