OLIVERA | 23/10/2015  FCAC

La producció d'oli a Catalunya caurà un 33%

Al Baix Ebre i el Montsià baixarà a la meitat i a les comarques de Lleida, prop d'un 20%

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un descens del 33% en la producció d’oli d’oliva a Catalunya per aquesta campanya, que serà d’unes 25.000 tones front les 37.400 tones de l’any anterior. La campanya se situarà, doncs, bastant per sota d’una collita mitjana, al voltant de les 32.000 tones d’oli.

La caiguda més forta es produirà al Baix Ebre i el Montsià, i també baixarà considerablement la producció a les comarques de Lleida. Contràriament, podria augmentar lleugerament a la zona de Siurana. En concret, la producció d’oli al Baix Ebre Montsià passarà de les 23.000 tones de la campanya passada a les 12.000 de l’actual, que representen una davallada del 48%. A les comarques de Lleida disminuirà un 18%, baixant de 8.500 a 7.000 tones.

Segons Toni Galceran, responsable d’oli d’oliva de la FCAC, “la campanya passada, el preu mig de l’oli va pujar un 45% per la baixa producció a nivell estatal. Enguany, el preu en origen s’hauria de mantenir estable perquè hi haurà un equilibri entre oferta i demanda; arribem a l’enllaç de campanya pràcticament sense disponibilitat d’oli i la producció no serà tan elevada com s’esperava a causa de les altes temperatures de primavera i estiu i la falta de pluges a les principals zones olivareres, que han rebaixat les expectatives inicials”.