FORESTAL | 01/03/2022  Ruralcat

PEFC Catalunya llança la campanya ‘Fotografia el teu bosc’ per commemorar el Dia Internacional dels Boscos

Amb motiu del Dia Internacional dels Boscos, que se celebra el 21 de març, PEFC Catalunya vol regalar un lot de productes gastronòmics i artesans de Catalunya.

Des de l’1 fins al 20 de març, es pot participar en el sorteig ‘Fotografia el teu bosc’, organitzat per PEFC Catalunya.

Aquest 2022, l'Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal, PEFC Catalunya, celebrarà el Dia Internacional dels Boscos amb un sorteig on els participants poden guanyar un lot gastronòmic de productes artesans de Catalunya valorat en 100 euros. La campanya s’ha llançat al seu canal d’Instagram i de Facebook, coincidint amb el primer dia del mes de març.

Entre l’1 i el 20 de març, totes les persones que en vulguin formar part hauran de compartir fotografies d’algun bosc a xarxes socials, indicant com els agrada gaudir del bosc, quin és el seu bosc preferit, etc. Els participants, a més a més, hauran d’utilitzar els hashtags #diadelsboscos2022 i #IntlForestDay, fer m’agrada al post publicat per PEFC Catalunya, seguir els seus perfils de xarxes socials, etiquetar a un amic a la publicació i compartir el post del sorteig a les històries d’Instagram.

Tots els usuaris que compleixin els requisits de participació entraran el sorteig del lot de productes i s’anunciarà el/la guanyador/a a xarxes socials el dia 21 de març, coincidint amb aquest dia tan assenyalat, que vol rendir homenatge a la importància de tots els tipus de boscos i generar consciència respecte a la seva vital rellevància.

La conservació dels boscos, un aspecte clau pel futur del planeta

Arran d’aquesta campanya, PEFC Catalunya ha aprofitat per recordar les premisses i els missatges clau de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura sobre aquesta qüestió.  

Destaca la importància del sector forestal per l’economia i la societat catalana, així com la necessitat de protegir i conservar els boscos, claus per a la sostenibilitat i el manteniment del nostre planeta.

L’entitat destaca que el sector forestal genera llocs de treball per a almenys 33 milions de persones i milers de milions de persones utilitzen els productes forestals. A més a més, recalca que els boscos són essencials per a la salut del planeta i el benestar dels éssers humans i per sustentar la producció d'aliments.

També, fa palès que la gestió sostenible dels boscos pot ajudar a reduir la desforestació i la degradació, restaurar paisatges degradats, proporcionar ocupacions i materials renovables per a les persones i avançar cap a una economia basada en materials renovables, reutilitzables i reciclables. Triar productes de fusta provinent de fonts legals i sostenibles és un dels reclams de PEFC Catalunya, ja que es tracta d’un material essencial per reverdir les ciutats i que contribueix a reduir la petjada de carboni.

Font: PEFC Catalunya