INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 02/03/2022  Ruralcat

El projecte POCTEFA TRANSGROWTH organitza diversos seminaris adreçats al sector de l’oli d’oliva

S’ha dissenyat el cicle de jornades ‘Oportunitats empresarials en el sector de l’oli d’oliva’, amb l’objectiu d’oferir informació sobre les possibilitats de diversificació de les activitats relacionades amb la seva producció i sobre fonts de finançament.

La finalitat del projecte POCTEFA TRANSGROWTH és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra.

En el marc del projecte europeu POCTEFA Transgrowth que lidera el DACC, i com a resultat de l’anàlisi de les necessitats de les diferents iniciatives que el 2021 van sol·licitar suport del projecte, es van detectar unes necessitats conjuntes de coneixement sobre diferents possibilitats de diversificació de les activitats relacionades amb la producció de l’oli d’oliva i sobre fonts de finançament del sector.

D’acord amb aquestes necessitats detectades, aquest 2022 s’ha dissenyat el cicle de jornades ‘Oportunitats empresarials en el sector de l’oli d’oliva’. La primera jornada ha versat sobre el potencial de l’oli com a ingredient alimentari i la segona ha analitzat els usos de l’oli d’oliva en cosmètica. Aquestes sessions s’han realitzat en format virtual.

La tercera jornada, també en format virtual, està prevista pel 4 de març de 2022 i tracta sobre ajuts econòmics per a iniciatives empresarials en el sector de l’oli d’oliva. En ella s’informarà de les diferents ajudes i fonts de fiançament a què poden optar les empreses del sector de l’oli d’oliva.

La darrera jornada tindrà lloc a Flix (Ribera d’Ebre) el 18 de març de 2022, en format presencial, i tractarà sobre l’oleoturisme a Catalunya. En aquesta última, que s’organitza conjuntament amb la Xarxa d’Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya, es donaran dades de la situació actual de l’oleoturisme a Catalunya i es presentaran diverses iniciatives de diferents punts del territori. Les inscripcions a les jornades es poden dur a terme a través del portal Ruralcat.

El projecte POCTEFA Transgrowth té l’objectiu de reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra, mitjançant el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Font: Oficina de Suport a la Indústria Agroalimentària