SANITAT VEGETAL | 30/10/2015  RuralCat

Butlletí d'informació fitosanitària per al novembre

RuralCat us ofereix el butlletí mensual d'informació fitosanitària general elaborat pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Atac de Septòria en fulles d'api. Font: DARP.

Atac de Septòria en fulles d'api. Font: DARP.

Aquest butlletí d’avisos fitosanitaris comença avisant que el proper 26 de novembre entra en vigor l’obligació que estableix la Directiva 2009/128/CE i el RD 1311/2012, que els distribuïdors i venedors de productes fitosanitaris sols podran vendre productes d'ús professional a les persones que disposin del preceptiu carnet d'aplicador. També ens recorda la publicació de la Guia per l’assessorament en gestió integrada de plagues a Catalunya.

Per altra banda ens informa dels principis de la gestió integrada de plagues (GIP) i altres temes bàsics com la comercialització i utilització de productes fitosanitaris, el nou sistema de classificació i etiquetatge i el pla de vigilància de l’ús dels productes fitosanitaris. A més, destaca que des del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, s’ha procedit a remetre als titulars de productes fitosanitaris formulats amb clorpirifos, les resolucions de retirada dels següents usos: pomes, peres, préssecs, raïm de taula, carxofes, tomàquets, pebrots i gerds.

Pel que fa a les mesures de prevenció i tractaments fitosanitaris contra les plagues es presenten diverses mesures per a: fruita dolça, fruits secs, cítrics, vinya, olivera, hortícoles, cultius extensius (amb un especial de sembra de tardor), forestals, parcs i jardins.

El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.

Recordeu que RuralCat també us ofereix més informació en l'apartat de Sanitat Vegetal, així com la possibilitat de consultar només els avisos fitosanitaris especialitzats en els cultius de fruita, horta i espais verds.