PROJECTES EUROPEUS | 11/03/2022  Ruralcat

Neix TERRATECH, el nou Màster sobre Tecnologies Agrícoles Intel·ligents

El període d’inscripcions per al màster TERRATECH ja està obert i es tancarà després del 4 d'abril de 2022.

El curs es posarà en marxa l'octubre de 2022 i té una durada prevista de 8 mesos, més una experiència agrícola d'un mes en una empresa.

La Universitat de Porto lidera un projecte Erasmus+ amb l'objectiu de posar en marxa un màster sobre Tecnologies Agrícoles Intel·ligents (TERRATECH). Aquests estudis tenen la intenció d'introduir els estudiants en les noves eines d'Internet of Things (IoT) agrícola i formar-los en les habilitats i els coneixements necessaris per treballar en la creixent indústria de l’agricultura intel·ligent, així com estimular competències transversals com l'augment del sentit de la iniciativa i l'emprenedoria.

El curs es posarà en marxa l'octubre de 2022 i té una durada prevista de 8 mesos, més una experiència agrícola d'un mes en una de les empreses del consorci. Durant el període de docència, hi haurà dos períodes de mobilitat de 14 dies cadascun que implicaran l'intercanvi d'estudiants i docents entre dues universitats: la Universitat Hel·lènica Internacional (Grècia) i la Universitat de Debrecen (Hongria). El curs està dissenyat per seguir els estàndards de crèdits del Sistema Europeu de Transferència i Acumulació de Crèdits (ECTS) per al reconeixement de certificacions a tota la UE.

Les institucions educatives implicades en el desenvolupament d'aquest curs -Universitat de Porto, Universitat Hel·lènica Internacional, Universitat de Debrecen, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Catòlica del Sagrat Cor i Universitat de Ciències Aplicades de Vidzeme- tenen una gran experiència en ciències agrícoles, enginyeria, gestió, així com en aplicacions d'alta tecnologia i disposen d'instal·lacions equipades amb instrumentació especial per provar i construir sistemes IoT i anàlisi de dades.

Professors d'aquestes sis universitats participaran en la docència en línia dels cursos. A més, les pimes i empreses agrícoles pertanyents al consorci (Cerca Trova, ECQA, Evolutionary Archetipes, Filippos Farms, AgriWatch, Agroop i CUMA Ouest) aporten la seva experiència i les tècniques més rellevants per complementar la formació als estudiants participants.

El període de sol·licitud per al màster TERRATECH MSc ja està obert i estarà operatiu fins al 4 d'abril de 2022. Els candidats poden enviar la seva sol·licitud a través del lloc web de TERRATECH. Després d’aquest primer any pilot, el curs estarà disponible per a ser implementat i adaptat en altres universitats que manifestin el seu interès pel programa TERRATECH MSc.

Font: Universitat Pompeu Fabra