FORESTAL | 23/03/2022  Ruralcat

Mel Muria presenta la primera Mel de Flors de boscos sostenibles amb certificat PEFC

Mel Muria, empresa dedicada al món de l’apicultura des de 1810, ha presentat la seva darrera creació: la Mel de Flors de boscos sostenibles amb certificat PEFC.

La presentació s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional dels Boscos d’enguany, celebrat el 21 de març, i que té com a lema el consum i els productes sostenibles.

Es tracta de la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que serà exportada a escala mundial. Els apicultors de Mel Muria recol·lecten la Mel de Flors de les finques certificades PEFC, on es realitzen accions forestals controlades per afavorir l’ecosistema i la biodiversitat, i en tot moment es custodia la mel fins al seu envasat, garantint així la cadena de custòdia de la norma PEFC per tal de transferir el valor d’una gestió forestal sostenible als productes.

Mel Muria ha dissenyat i creat un embalatge en línia amb el producte totalment lliure de plàstics en tot el seu procés de producció, envasat i etiquetatge: tapa fabricada amb cartó PEFC; etiqueta amb paper certificat PEFC; paletització en capses de cartó ondulat amb certificació PEFC i pot de vidre reciclable.

La política empresarial de Mel Muria manté un fidel compromís social i mediambiental, per això duu a terme nombroses accions per mantenir la biodiversitat, més enllà de la cura de les abelles.

Darrerament, l’empresa també ha creat una innovadora línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable, única en l’àmbit mundial. L’equip de Mel Muria també treballa per aconseguir el malbaratament zero: filosofia que fomenta el redisseny en la fabricació de productes que siguin fàcilment reutilitzables i que no deixin residus al planeta.

Precisament el tema del Dia Internacional dels Boscos d’enguany, celebrat el 21 de març, són el consum i els productes sostenibles, per tal de fomentar els productes que provenen dels boscos.