REG | 16/11/2015  OdR

Comença el II Curs d'Instal·lacions de Reg per a Tècnics

L'Oficina del Regant (EA de Tàrrega) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha organitzat un curs destinat a assessors i tècnics agraris sobre instal·lacions de reg.

Un total de 23 tècnics es formen en la segona edició del Curs d'Instal·lacions de Reg. Font: DARP

Un total de 23 tècnics es formen en la segona edició del Curs d'Instal·lacions de Reg. Font: DARP

Aquest curs de 20 hores de durada té com objectiu proporcionar una base tècnica que faciliti la decisió a un tècnic per a l’assessorament sobre la idoneïtat d’una instal·lació de reg o que permeti donar-li un assessorament inicial en la decisió de quin sistema de reg s’adaptaria millor a les seves característiques.

La primera sessió ha consistit, per una banda, a considerar l’estudi dels sòls previ al disseny del reg com un factor clau per a millorar l’eficiència de la instal·lació; i, per l’altra, a conèixer quines eines hi ha a disposició del regant per a realitzar càlculs de necessitats de reg com a pas previ al disseny d’instal·lacions. En aquest cas, es van explicar totes les opcions que et permet l’Eina de Recomanacions de reg i el simulador de reg IES per obtenir aquesta informació.

Les properes sessions es centraran en el disseny d’instal·lacions de reg a pressió en cobertura total, reg de degoter superficial i enterrat, i canons i pivots de casos reals. També es realitzarà una sessió d’aplicacions informàtiques en el disseny de xarxes. Finalment, es realitzarà una visita tècnica de les instal·lacions de reg que s’hauran anat treballant a l’aula.

Aquesta segona edició l’estan cursat 23 tècnics de diferents ADV, cooperatives, empresaris agraris i empreses amb temàtiques relacionades amb el reg.
 

Informació relacionada