TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 16/11/2015  DARP

Èxit de participació a la visita tècnica d'elaboració del pastone

Una setantena de persones han participat en aquesta visita tècnica que els ha permès conèixer i veure l'elaboració d'aquest producte del panís, així com intercanviar dubtes i coneixements amb els tècnics de la Cooperativa d'Ivars d'Urgell.

Una setantena de persones han participat en aquesta visita tècnica d'elaboració del pastone. Font: DARP

Una setantena de persones han participat en aquesta visita tècnica d'elaboració del pastone. Font: DARP

El 10 de novembre passat es va realitzar una visita tècnica del procés d’elaboració del pastone a camp organitzada conjuntament per la Cooperativa d’Ivars d’Urgell i l'EA de Tàrrega. Aquesta visita tenia com a objectiu donar a conèixer el procés d’elaboració de pastone de panís, un producte que es destina a l'alimentació del bestiar.

La jornada es va iniciar amb una presentació de tot el procés d’elaboració pels tècnics de la Cooperativa d’Ivars a la sala d’actes de la Cooperativa. En aquesta ponència es va explicar d’una forma clara i precisa l’interès en l’elaboració del pastone i totes les característiques tècniques d’humitat i qualitat necessàries per obtenir un bon producte i els preus i el mercat existent.

Posteriorment tots els ponents i assistents es van desplaçar a una explotació ramadera propera per poder veure in situ com s’elaborava el pastone en sitges, i al mateix lloc també es va poder observar com ja s’obria una sitja feta i es desplaçava el pastone a fàbrica per elaborar el pinso necessari per als socis de la Cooperativa. Posteriorment es van desplaçar a la cooperativa de Castellserà per observar pastone realitzat en xurros per poder parlar de les seves diferències tant en l’elaboració com en el preu.

Aquesta visita ha comptat amb una setantena de persones i amb una valoració molt positiva per la possibilitat de veure in situ l’elaboració d’aquest producte de panís i poder intercanviar dubtes i coneixements amb els tècnics de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell.