FORMACIÓ | 17/11/2015  DARP/RuralCat

Vuit escoles agràries reben el reconeixement de la certificació de qualitat

Durant la XIII Jornada de Qualitat en l'Ensenyament, organitzada pel Departament d'Ensenyament, les escoles Agràries d'Alfarràs, Empordà, Gandesa, les Borges Blanques, Manresa, Pirineu, Pallars i Vallfogona de Balaguer van rebre el diploma per a la contribució a la millora de la qualitat a l'educació segons la norma UNE-EN ISO 9001:2008.

El passat dijous, 12 de novembre de 2015, va tenir lloc a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona a Bellaterra, la XIII Jornada de Qualitat en l’Ensenyament, organitzada pel Departament d’Ensenyament.

La jornada destaca pel seu caràcter multitudinari i de trobament, ja que arriba a aplegar més de 700 persones procedents de tot tipus de centres educatius, públics i privats-concertats com Instituts i centres de diferents tipologies, on els participants es situen en un context d’apropament i diàleg mitjançant la participació en unes taules rodones, per tal que de prendre contacte amb l’entorn educatiu de la resta dels assistents.

Durant la jornada es va fer el lliurament del diploma per a la contribució a la millora de la qualitat a l’educació segons la norma UNE-EN ISO 9001:2008 a 8 de les 14 escoles agràries del Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La implantació d’un model de gestió per processos basat en la norma ISO 9001:2008 proporciona als centres educatius un sistema de gestió documentat que els ajuda a planificar, desenvolupar i avaluar sistemàticament les seves activitats d’acord amb una estratègia de qualitat establerta per donar resposta a les necessitats educatives de l’alumnat.

L’obtenció del certificat ISO 9001 per part de les 14 escoles que constitueixen la xarxa d’escoles agràries del DARP és un objectiu fonamental dins el pla de treball del Servei de Formació Agrària, que els hi serveix per adquirir la carta Erasmus Plus d’intercanvi i mobilitat internacional del seu alumnat, i també per a ser considerada la xarxa d’escoles com a centre formatiu integral del sector agrari.

En aquest sentit, les escoles d’Alfarràs, Empordà, Gandesa, les Borges Blanques, Manresa, Pirineu, Pallars i Vallfogona de Balaguer se sumen a les escoles anteriorment ja certificades d’Amposta, Solsonès, Santa Coloma de Farners i Tàrrega i els mateixos Serveis Centrals de l’SFA.

Aquest reconeixement arriba després de més de tres anys de treball per a cada escola dedicant-se a anar adaptant tots els seus processos i procediments, i els anima a continuar la seva tasca en la xarxa de treball per a la Qualitat i Millora Contínua que tenen establerta.