PITA 2015 | 18/11/2015  RuralCat

Albesa Ramadera, Gamba i Peix de Palamós i Salvador Vergés guanyen els PITA 2015

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha fet pública la concessió del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) en la seva convocatòria de l'any 2015, com publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

PITA 2015

Les candidatures premiades han estat en aquesta ocasió:

 

  • En la modalitat a l’empresa agrària, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu, a Albesa Ramadera, SL - la Portella (Segrià - Lleida), per la implantació d’un escenari de producció porcina basat en el benestar animal d'acord amb la definició d’uns estàndards en nutrició, maneig, sanitat i implantant noves tecnologies que facilitin la presa de decisions.
  • En la modalitat a l’agroindústria, per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d’origen agrari, a Gamba i Peix de Palamós SL - Palamós (Baix Empordà - Girona), per la implantació en el mateix vaixell d’un obrador on es procedeix a l’envasament, etiquetatge i conservació de la gamba roja acabada de pescar, un producte preparat per arribar al consumidor final.
  • En la modalitat al/a la jove/a emprenedor/a innovador/a, per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/a emprenedor/a innovador/a, a Salvador Vergés Tejero, de Bas Alimentària, SL - la Vall d'en Bas (Garrotxa - Girona), per la implantació en una explotació de vaquí de carn amb diverses innovacions, com fer-la visitable, introduir la raça de carn bovina agnus o establir aliances amb empreses càrnies, orientades a aconseguir una hamburguesa amb una vida útil capaç d'estar en les principals cadenes de distribució.

Els tres premis estan dotats amb la quantitat de 6.000 € cadascun.

 

També en la resolució s’han nominat les candidatures finalistes en les tres modalitats següents:

 

  • En la modalitat a l’empresa agrària, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu, a Quiònia Pujol Sabaté – Almacelles (Segrià - Lleida), per la implantació de sistemes de producció de matèries primeres per a la producció de cervesa artesana prèvia selecció de les varietats de llúpols i ordi a cultivar en producció agrària ecològica.
  • En la modalitat a l’agroindústria, per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d’origen agrari, a La Gironina – Salt (Gironès-Girona), per la implementació i automatització d’un sistema d’espectroscòpia d’infraroig proper (NIR) per a l’anàlisi de paràmetres específics en productes naturals.
  • En la modalitat al/a la jove/a emprenedor/a innovador/a, per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/a emprenedor/a innovador/a, Marta Borràs Fernández, de Gestió Agroecològica Porcina, SCP – Solsona (Solsonès - Catalunya Central), per la implementació d’una explotació de carn de porcí ecològica i de qualitat, basada en la selecció de raça, les instal·lacions, el maneig i la qualitat de vida dels porcs.

Les tres nominacions de finalista estan dotades amb la quantitat de 2.000 € cadascuna.

A l’esmentada convocatòria 2015, s’hi han presentat un total de 24 candidatures.

Properament sortirà publicada la convocatòria del Premi PITA corresponent a l’any 2016.