FORMACIÓ | 23/11/2015  DARP/RuralCat

Cloenda del curs d'emprenedoria en horticultura

Aquest curs de 240 hores de durada es va iniciar l'any 2013 i té per objectiu millorar la gestió empresarial del sector hortícola del Maresme i del Vallès aprofitant l'empenta i la iniciativa pròpies dels joves emprenedors.

Els assistents a l'acte de cloenda del curs d'emprenedoria en horticultura. Font: DARP

Els assistents a l'acte de cloenda del curs d'emprenedoria en horticultura. Font: DARP

El passat dimarts 17 de novembre de 2015, ha tingut lloc a l’Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) del Maresme, a Vilassar de Mar, l’acte de cloenda del Curs d’emprenedoria en horticultura.

Aquest curs de 240 hores de durada, organitzat per l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners del Servei de Formació Agrària del DARP, es va iniciar l’any 2013 i persegueix un objectiu molt clar: millorar la gestió empresarial dels emprenedors del sector hortícola del Maresme i del Vallès aprofitant l’empenta i la iniciativa pròpies dels joves emprenedors.

Els cursos d’emprenedoria són una formació de tipus continuat que serveix per transmetre coneixement tant tècnic com d’habilitats personals i de temes de comercialització i empresa a persones joves interessades del sector. En aquest curs, com en els divuit restants ja impartits, els i les joves valoren profundament haver coincidit en interessos amb persones similars, i haver pogut crear sinergies amb la resta de companys del curs, que es desenvolupava en horari de matí i tarda, durant quaranta jornades de 6 hores. D’aquest mateix curs, han sorgit un parell de projectes entre l’alumnat mateix.

El subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP, Jaume Sió, juntament amb el director de l’escola, Gabriel Esquius, i el representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Domènec Vila i Navarra, han obert l’acte i han destacat el compromís i l’activitat innovadora de l’alumnat de l’emprenedoria, i, sobretot, l’acció de cooperativisme en el sector hortícola.

Posteriorment, s’ha exposat la ponència de píndola diària de positivisme per assolir grans reptes de futur de la mà de la senyora Imma Estivill, experta en processos de millora de les empreses i organitzacions. Finalment, s’ha donat pas a l’acte de lliurament dels diplomes als joves emprenedors en aquest sector. Durant la cloenda, s’ha subratllat la voluntat de continuïtat d’aquesta emprenedoria mitjançant la proposta de realització de seminaris durant l’any 2016.