AGRICULTURA | 20/04/2022  Ruralcat

La Setmana Internacional del Compost 2022 estarà centrada en la regeneració del sòl

Se celebrarà de l’1 al 7 de maig i el lema d’aquest 2022 és “El compost: Per a la regeneració del sòl”.

L’Agència de Residus de Catalunya ha obert el període d’inscripció de les activitats que s’organitzen durant la setmana per promoure la valorització dels residus orgànics i els beneficis del compostatge. (Foto: ICAW 2022)

La Setmana Internacional del Compost 2022 (ICAW 2022) se celebrarà de l’1 al 7 de maig i el lema d’aquest any és: “El compost: Per a la regeneració del sòl”.

Segons informa l’Agència de Residus de Catalunya, l’aplicació de compost incrementa la salut del sòl, donant lloc a cultius més sans i rics en nutrients. Gràcies a la matèria orgànica que aporta, es beneficia la regeneració del sòl i s’incrementa el segrest de carboni. El cicle de la matèria orgànica i l’aplicació al sòl del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.

L’Agència de Residus de Catalunya ja ha obert el període d’inscripció a les activitats que durant aquesta setmana organitzen entitats del sector agrari, ens locals i plantes de compostatge per promoure la valorització dels residus orgànics i els beneficis del compostatge.

Aquestes activitats poden ser:

- Repartiment de compost i material divulgatiu a la població

- Tallers i activitats relacionades amb el compostatge

- Jornades i seminaris en línia o presencials

- Visites a les plantes de compostatge o àrees amb compostadors

- Compartir experiències i informació sobre el cicle del compost

- Xarxes socials i publicació d’articles i material tècnic

Un cop inscrites, aquestes activitats es podran consultar a l’agenda per dies, temàtica i àmbit geogràfic, entre d’altres filtres disponibles, i així promoure la participació de la ciutadania.

Font: Agència de Residus de Catalunya