MAR | 26/04/2022  Ruralcat

Tret de sortida a Seafood, la fira més gran del món de productes del mar que arriba per primer cop a Barcelona

Fira de Barcelona acull del 26 al 28 d’abril la 28ª edició de Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, el saló més important del món de productes del mar.

Se celebra per primer cop a Barcelona, aplegant més de 1.500 empreses expositores procedents de 76 països.

Del 26 al 28 d’abril, Fira de Barcelona acull per primera vegada Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, la fira més gran del món de productes del mar, organitzada per Diversified Communications. En total, es localitzen 59 pavellons nacionals i regionals, ocupant més de 39.500 m2 de superfície neta expositiva del recinte de Gran Via.

L’esdeveniment mostra les darreres novetats en productes del mar, com ara frescos, congelats o en conserva, així com materials i equips de processament i envasat, subministrament o serveis de control de qualitat, higiènic i sanitari.  A més de la zona expositiva, Seafood Expo Global/Seafood Processing Global inclou un extens programa de conferències per analitzar els principals reptes de la indústria i ser aparador de les darreres innovacions amb la participació de més de 60 experts internacionals.

Milers de compradors i venedors del voltant del món assisteixen a l'esdeveniment anual de tres dies per a trobar-se, connectar i fer negoci. Entre els compradors figuren importadors, exportadors, majoristes, restaurants, supermercats, hotels i altres companyies del sector minorista i de la restauració.

El conjunt del sector pesquer de Catalunya hi serà present a través del Catalonia HUB (hall 2, estand 2H501), el pavelló institucional de la Generalitat de Catalunya que exposarà el seu potencial agroalimentari, econòmic i gastronòmic al voltant dels principals valors del sector: governança, sostenibilitat, innovació i qualitat.

Així mateix, en l’edició d’enguany de la Seafood, hi participaran una quinzena d’empreses i entitats catalanes vinculades al sector del peix i marisc sota la marca agroalimentària “Catalunya, on el peix és cultura”, a l’estand organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca (hall 2, estands 2G501 i DH401), amb l’objectiu de donar suport a la seva tasca de comercialització exterior i posicionament internacional.

Les empreses catalanes participants presenten a la Seafood la varietat dels productes del mar del litoral català, la capacitat de la flota pesquera a Catalunya –que s’ha adaptat a la reglamentació de les espècies regulades del calador mediterrani sorgida arran de la necessitat de preservar els recursos marins davant la situació de sobreexplotació pesquera–, i també el potencial i dimensió d’un dels sectors agroalimentaris amb més tradició i valor.

Segons Fira de Barcelona, l´edició a Barcelona de Seafood Expo Global/Seafood Processing Global suposarà un impacte econòmic estimat de 100 milions d´euros i marcarà la tornada a la presencialitat dels negocis del sector dels productes del mar.

Font: DACC, Fira de Barcelona i Seafood Expo Global/Seafood Processing Global