RURALCAT | 02/05/2022  Ruralcat

RuralCat estrena nova web de l’Oficina del Regant

El nou portal reuneix tota la informació relacionada amb eines, recomanacions, cursos i articles de reg aplicat al camp de l’agricultura i la jardineria.

L’Oficina del Regant, amb seu a l’Escola Agrària de Tàrrega, dona suport a les iniciatives relacionades amb tot allò que fa referència al regadiu.

RuralCat ha actualitzat el portal web de l’Oficina del Regant, amb la finalitat de conformar una pàgina més moderna, intuïtiva i amb una major experiència d’usuari. Aquest nou site reuneix tota la informació relacionada amb aquesta oficina, que té la seu a l’Escola Agrària de Tàrrega i que treballa per a la promoció, la coordinació i l’organització d’actuacions de formació i transferència tecnològica en reg. També, actua com a suport en la cadena d’assessorament al regant.

En aquesta línia, la nova web ofereix informació sobre els objectius d’aquesta oficina i inclou un vídeo de presentació.

A més a més, el portal proporciona una secció d’eines de reg, que facilita a l’usuari informació sobre la importància de conèixer les necessitats hídriques de les plantes per saber l'aigua que cal aportar amb el reg, segons el seu estat de desenvolupament i les condicions meteorològiques locals. Així doncs, en aquest sentit, la web dona accés a les eines de reg d’agricultura i jardineria i també, a les recomanacions diàries de reg, publicades als diaris per les diferents zones d'influència. Els usuaris interessats poden rebre les recomanacions setmanalment via correu electrònic i missatges curts al mòbil (SMS), activant el servei de missatgeria. 

També, hi ha un apartat de cursos on es pot consultar tota l’oferta de formació bàsica i tècnica que ofereix l’oficina sobre diversos àmbits: reg, instal·lacions de reg, fertirrigació, necessitats de reg, gestor energètic especialista en facturació elèctrica, bombament solar, comunitats de regants i equipaments de reg.

Com a informació complementària, el portal disposa d’una secció d’articles amb les últimes notícies sobre el sector, articles tècnics, estadístiques o reportatges de qüestions relatives al reg. A la home de la nova pàgina web, s’hi pot visualitzar una agenda, on es llisten les jornades tècniques de transferència tecnològica que tindran lloc durant els propers dies, així com un apartat de vídeos de reg. Aquest nou portal també enllaça al butlletí mensual de reg, a formació i transferència sobre el sector, a informació genèrica sobre l’oficina (articles tècnics, dossiers tècnics, publicacions i memòries, fitxes tècniques, resultats d’activitats demostratives, grups operatius...), una pàgina amb tots els detalls sobre regadius, conques hidrogràfiques i comunitats de regants, accés a diversos recursos per a transferir i difondre el coneixement en el món del reg i informació sobre els col·laboradors que solen treballar amb l’Oficina del Regant.

Finalment, la pàgina compta amb un formulari web, per tal que qualsevol persona pugui contactar amb l’oficina.

Font: RuralCat

Informació relacionada