RAMADERIA | 05/05/2022  Ruralcat

El Symposium de Cunicultura 2022 se celebrarà a Pineda de Mar

Els dies 1 i 2 de juny es durà a terme la 46a edició del Symposium de Cunicultura, a Pineda del Mar (Barcelona).

El Symposium congrega productors, investigadors i empreses relacionades amb el sector cunícola.

Els dies 1 i 2 de juny es durà terme el 46è Symposium de Cunicultura, a Pineda del Mar (Barcelona). El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya i el Programa de Genètica i Millora Animal de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), col·laboren enguany amb la Asociación Española de Cunicultura (ASESCU) en la seva organització.

El Symposium se celebra cada any i és una oportunitat per a congregar productors, investigadors i empreses relacionades amb el sector cunícola. Al congrés s'exposaran diverses ponències i comunicacions científiques centrades en els temes que es consideren d'especial rellevància al sector.

Durant el primer dia, Jose María Gil, del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (IRTA-CREDA) parlarà sobre les tendències al mercat de productes càrnics i les implicacions que pugui tenir per al sector cunícola. Per altra banda, Jordina Casas, de la Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya (FACC) presentarà la situació de la cunicultura a Catalunya.

A la tarda, es realitzarà una taula rodona en què Montserrat Àlamos (DACC), Mariluz de Santos, de la Interprofessional del Conill (INTERCUN), i diversos investigadors, com són Angela Trocino (Universitat de Pauda, Italia), Luc Maertens (ILVO, Bélgica), i Arantxa Villagrà (CITA-IVIA, Castellón) debatran sobre benestar animal i l'ús de gàbies al sector cunícola.

El segon dia de congrés, Salvador Calvet (Universitat Politècnica de València) presentarà una ponència sobre medi ambient i producció de carn de conill, i Manolo Marco, de l'Associació de Veterinaris Especialitzats en Cunicultura (AVECU) tractarà el tema dels canvis en la normativa en matèria de medicació.

A més d'aquestes ponències convidades també tindran lloc, al llarg de Symposium, sessions de comunicacions lliures on es presentaran els avenços en investigacions fetes per diferents grups a les disciplines científiques més rellevants per al sector, com són el benestar, la nutrició, la genètica, el maneig i la salut animal. Podeu trobar més informació de l'esdeveniment a www.asescu.com/symposiumpineda22.

Font: Servei d’Ordenació Ramadera (DACC)