DOSSIER TÈCNIC | 18/05/2022  Ruralcat

Dossier Tècnic nº 116: “50 anys d’Escoles Agràries”

Aquest monogràfic, elaborat amb el suport del Servei de Formació Agrària del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, fa un recorregut pels 50 anys d’història de les Escoles Agràries, una fita que se celebra enguany.

Les Escoles Agràries: una cultura pròpia de la formació en l’entorn rural.

El Dossier Tècnic nº 116: “50 anys d’Escoles Agràries” està dedicat a la història del Servei de Formació Agrària, unitat que gestiona les catorze Escoles Agràries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), i que aquest 2022 celebra el seu 50è aniversari. El document fa un recorregut des de la inauguració de la primera escola que es va posar en marxa, l’Escola Agrària d’Alfarràs l’any 1972, fins a l’actualitat.

Per aquesta raó, des del DACC i amb el suport del Servei de Formació Agrària, s’ha vist la necessitat de confeccionar una publicació com aquesta, on es destaquen diversos temes com ara: l’evolució de la capacitació agrària a la formació professional agrària, projectes del Servei de Formació Agrària, la construcció del futur a través de la formació i el talent, les diferents Escoles Agràries i la seva especialització formativa, entre d’altres. Més de 30 autors i autores de les diferents escoles i dels Serveis Centrals han participat en l’elaboració d’aquest dossier tècnic, així com altres persones que han format part de la xarxa d’Escoles Agràries al llarg d’aquests 50 anys.  

Finalment, el Dossier inclou una entrevista a quatre exalumnes que durant aquests 50 anys han passat per diferents centres formatius: Cristina Montserrat Rodríguez (Escola Agrària del Solsonès), Jordi Duch Torné (Escola Agrària de Tàrrega), Judit Carreira Ruiz (Escola Agrària del Pirineu) i Ramon Martorell Vidal (Escola Agrària de les Borges Blanques).

El Dossier Tècnic és una publicació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de caràcter monogràfic sobre aspectes rellevants de l’activitat agrària, ramadera, alimentària, pesquera, forestal i del món rural, realitzada amb la col·laboració d’experts de l’administració, d’universitats i centres de recerca i del sector.

Font: RuralCat