PREMIS | 18/05/2022  Ruralcat

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca el Premi Ruralapps 2022

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) convoca la IX edició del Premi Ruralapps 2022. El termini per a la presentació de candidatures s’obre el 19 de maig i finalitza el 18 de juliol de 2022.

Enguany, s’ha estès l’abast del premi, més enllà de les apps.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) convoca una nova edició del Premi Ruralapps, que arriba a la novena edició. Enguany l’abast del premi va més enllà de les apps, i s’estén als àmbits de la digitalització i la transformació digital (governança i gestió de dades, la Intel∙ligència Artificial, la realitat augmentada, la realitat virtual, la robòtica, l’internet de les coses, la connectivitat,...) amb la finalitat que aflorin les possibles eines que existeixen en el mercat de les TIC, orientades o que aportin solucions tecnològiques als ciutadans o als professionals del sectors agroalimentari, forestal i del medi rural.

 

El DACC vol promoure l'aplicació de la tecnologia en benefici dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, premiant programari funcional (programari embegut, aplicacions per dispositius mòbils, aplicacions d’escriptori, plataformes al núvol o d'altres), que contribueixin a la millora dels esmentats sectors.

 

S’estableixen dos tipus de premi, adreçats a persones físiques o jurídiques que hagin desenvolupat un programari funcional per als sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, tant de nova creació com de programaris en fase comercial.

 

En primer lloc, la modalitat Ruralapps-professional, centrada en solucions tecnològiques innovadores per als/a les professionals i empreses dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural i millorar els processos de producció i de gestió, l'eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat. Poden abastar des del procés de producció fins a la comercialització.

En segon lloc, la modalitat Ruralapps-ciència ciutadana, enfocada a solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i facilitar l'accés a la informació, en els àmbits agroalimentari, forestal i/o del medi rural.

 

La quantia del premi és de 4.000 € per als guanyadors i 2.000 € per als finalistes, per a cadascuna de les modalitats.

 

Aquests guardons permeten, any rere any, continuar impulsant la innovació i la recerca tecnològica aplicada al sector per tal de donar viabilitat i suport a projectes punters i d’alt valor afegit implantats a casa nostra.

 

El termini per a la presentació de candidatures als premis s’obre el 19 de maig i finalitza el 18 de juliol de 2022.

 

Font: DACC