VITINICULTURA | 03/12/2015  RuralCat

Els Premis Cartaví destaquen restaurants de cada província

Enguany els guanyadors dels premis Cartaví han estat seleccionats per províncies. Així, els restaurants guardonats han estat: Les Moles i L'Hostal Sport (de Tarragona); La Boscana i L'Estel de la Mercè (de Lleida); Vicus, Antaviana i Cafè Europa (de Girona); Ca L'Ignasi, L'Era i La Gurmeteria (de Barcelona); i La Taverna del Clínic i La Llavor dels Orígens (Barcelona capital).

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha presdint el llirament dels Cartavi2015. Font: DARP.

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha presdint el llirament dels Cartavi2015. Font: DARP.

Els premis Cartaví tenen per objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d'origen (DO) catalanes.

L’edició dels Cartaví d’aquest any ha estat una mica diferent respecte de les anteriors. S’ha dividit la convocatòria dels premis en dues fases: semifinals i una gran final. Les semifinals s’han realitzat a les quatre províncies catalanes: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. I han estat els jurats territorials els que han triat els restaurants finalistes.

Un cop valorats, un jurat acreditat ha escollit els guanyadors dels Cartaví2015, tres restaurants per cada província catalana més tres de Barcelona capital. Així, d’un total de 50 finalistes, s’han premiat 12 restaurants.

Cartaví 2015 ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), de l’Associació Catalana de Sumillers, FIVIN, i de les onze DO catalanes.


Restaurants guanyadors per províncies i categories:


Província de Tarragona:

  • Categoria A: Restaurant LES MOLES, d’Ulldecona.
  • Categoria B: Restaurant L’HOSTAL SPORT, de Falset.
  • Categoria C: Deserta.

Província de Lleida:

  • Categoria A: Restaurant LA BOSCANA, de Bellvís
  • Categoria B: Restaurant L’ESTEL DE LA MERCÈ, de Lleida
  • La categoria C: Deserta.

Província de Girona:

  • Categoria A: Restaurant VICUS, de Pals
  • Categoria B: Restaurant ANTAVIANA, de Figueres
  • Categoria C: Restaurant CAFÈ EUROPA, d’Olot.

Província de Barcelona:

  • Categoria A: Restaurant CA L’IGNASI, de Cantonigròs
  • Categoria B: Restaurant L’ERA, d’Arenys de Munt
  • Categoria C: Restaurant LA GURMETERIA, de Terrassa


Ciutat de Barcelona:

  • Categoria A: Restaurant La Taverna del Clínic
  • Categoria B: Restaurant La Llavor dels Orígens
  • Categoria C: Deserta.


Categoria A: preu mitjà del menú de més de 35 euros
Categoria B: preu mitjà del menú de 15 a 35 euros
Categoria C: preu mitjà del menú de fins a 15 euros


El premi especial de l’organització Cartaví 2015 recau en les onze denominacions d’origen catalanes.