FORMACIÓ | 01/06/2022  Ruralcat

S’organitza una nova jornada tècnica sobre la millora del funcionament de la cadena alimentària

La sessió tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona el pròxim dimecres 8 de juny de 2022.

Aquesta jornada també es podrà seguir en streaming a través del canal YouTube de RuralCat.

El pròxim dimecres 8 de juny de 2022 tindrà lloc la jornada tècnica ‘Millora del funcionament de la cadena alimentària’ a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona.

L’any passat, es va organitzar una jornada sobre el contingut de la llei de mesures per la millora del funcionament de la Cadena (LCA), i les actuacions que se’n deriven amb la finalitat de millorar l’equilibri entre les diferents baules de la cadena.

Actualment, a banda de l’afectació habitual de les inclemències meteorològiques en el sector agrari, s’han afegit esdeveniments d’àmbit internacional (COVID, guerra d’Ucraïna, etc.), que han donat lloc a increments dels preus dels cereals i l’energia, entre altres inputs, que han perjudicat la competitivitat i a la supervivència de moltes explotacions agroalimentàries.

En aquest context, es considera d’interès organitzar una nova jornada per revisar les modificacions de la LCA, exposar els resultats obtinguts de l’aplicació de la Llei a Catalunya, i sobretot debatre quines són les millores a implementar.

Concretament, la sessió serà presentada per Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació del DACC, i es dividirà en diverses ponències:

-  El control de la cadena alimentària a Catalunya, per Cristina Massot, subdirectora general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries del DACC.

- La Llei 12/2013 de mesures per la millora de la cadena alimentària (LCA), per Gema Hernández Maroña, directora de l’Agencia de Información y Control Alimentario (AICA).

- Resultats dels controls dels contractes alimentaris, per Isabel Gomar, cap del Servei d’Indústries i Comercialització Agroalimentària del DACC.

Acabarà amb una taula rodona sobre l’aplicació de la LCA, moderada per Joan Gòdia, director general d’Empreses, i formada per Andreu Ferré, coordinador tècnic de la Unió de Pagesos, Roser Serret, responsable del sector lleter de JARC, Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives de Catalunya, Joan Sabartés, director d’operacions de Bonpreu, Xavier Pont, soci fundador de Pastoret i Gema Hernández, directora de l’AICA.

Per assistir presencialment cal inscriure’s a través del portal RuralCat. Aquesta jornada també es podrà seguir en streaming a través del canal YouTube de RuralCat.

Font: DACC