FERTILITZACIÓ | 15/06/2022  Ruralcat

S’alerta del perill d’incendi de la gallinassa a causa de les elevades temperatures

El perill d’incendi és elevat a causa de la greu sequera que pateix el país i les elevades temperatures, que poden propiciar l’aparició d’incendis.

S’ha emès un avís de situació meteorològica de perill per onada de calor, que comportarà temperatures altes o molt altes, combinat amb nivells molt baixos d’humitat relativa.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per onada de calor, que comportarà temperatures altes o molt altes, combinat amb nivells molt baixos d’humitat relativa, a tot Catalunya fins a finals de setmana. Així mateix, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural alerta que el perill d’incendi és elevat, a causa de la greu sequera que pateix el país i les elevades temperatures, que poden propiciar l’aparició d’incendis.

En determinades situacions, la gallinassa dels femers o dels apilaments temporals a peu de finca es pot encendre de manera espontània, causant grans incendis com el que va patir la Ribera d’Ebre el juny de 2019. Per aquest motiu, en cas que tingueu un femer amb gallinassa o un apilament de gallinassa a la finca, caldria que extreméssiu les precaucions. És important netejar la vegetació del voltant dels femers i de les piles de gallinassa per evitar que es pugui encendre. En el cas de detectar fum o foc a la pila de gallinassa, cal avisar ràpidament els bombers trucant al telèfon 112.

Es poden rebre consultes sobre aquest tema a qualsevol Servei Territorial del DACC o bé a la bústia gdn.daam@gencat.cat.

Font: Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes