DOSSIER TÈCNIC | 10/12/2015  RuralCat

Dossier Tècnic 79: "Fertilització i dejeccions ramaderes"

En una explotació agrícola la fertilització afecta a la producció, la qualitat del sòl, els costos i els beneficis, així com el medi ambient. Aquest Dossier Tècnic ens explica què s'ha de tenir en compte per fer-la tan bé com es pugui: les necessitats que tenen els cultius, quins adobs podem fer servir, com analitzar el nostre sòl, les lleis que hem de complir, on podem trobar assessorament i com podem aplicar això a la nostra parcel·la.

Detall de la portada del Dossier Tècnic núm. 79

Detall de la portada del Dossier Tècnic núm. 79

En una explotació agrícola la fertilització afecta a la producció, la qualitat del sòl, els costos i els beneficis, així com el medi ambient. Aquest Dossier Tècnic ens explica què s’ha de tenir en compte per fer-la tan bé com es pugui: les necessitats que tenen els cultius, quins adobs podem fer servir, com analitzar el nostre sòl, les lleis que hem de complir, on podem trobar assessorament i com podem aplicar tot això a la nostra parcel·la.

El Dossier Tècnic número 79: “Fertilització i dejeccions ramaderes” ha estat elaborat per  tècnics del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i de l’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes.

El monogràfic està estructurat en quatre articles centrals: Principis bàsics de la fertilització; Mostreig de sòl, una eina per a la fertilització; Normativa aplicable a la fertilització nitrogenada; L'oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes; i Eines per a una bona aplicació de purins.

El Director General d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Alfons Vilarrasa Cagigós destaca, en la presentació del Dossier, la feina duta a terme des de l'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes i la Xarxa de Plans per a la Millora de la Fertilització Agrària a Catalunya, entre d’altres temes.

Finalment, a la contraportada podem conèixer l’opinió d’Oscar Jové Farreres, ramader i empresari agrícola d’Alpicat, que ens explica la seva experiència millorant una cisterna per a la fertilització amb la instal·lació d’un conductímetre, un cabalímetre i un sistema d’aplicació de mànegues.