TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 11/12/2015  RuralCat/OdR

Seminari sobre bases de la recomanació de reg i fertirrigació en vinya

Una vintena de persones han assistit al seminari tècnic sobre bases de la recomanació de reg i fertirrigació en vinya, realitzat a les instal·lacions de l'Escola Agrària de Tàrrega.

Imatge de la jornada sobre bases de la recomanació de reg i fertirrigació en vinya. Font: OdR

Imatge de la jornada sobre bases de la recomanació de reg i fertirrigació en vinya. Font: OdR

Durant la jornada, Maite Sisquella, de l’Oficina del Regant, ha explicat la utilitat de l’Eina de recomanacions de reg de RuralCat i la seva aplicació al reg en vinya. Per part de l’IRTA, Josep Rufat ha presentat les generalitats de la fertirrigació i exemples adaptats a la vinya.

La pràctica ha format part de la jornada, amb una sessió de camp a càrrec de Josep Porta, de l’Oficina del Regant. Després de conèixer els equips docents de fertirrigació disponibles a l’Escola Agrària de Tàrrega, els participants han realitzat una pràctica de dosificació de la fertirrigació en un cas real.

Els assistents a la jornada, la majoria viticultors de la zona i d’altres zones de Catalunya, han tingut l’opció d’intercanviar diferents experiències amb les seves casuístiques i comentar tot allò que va sorgint en la nova pràctica del reg.

Aquesta jornada ha comptat amb la participació de 19 assistents, entre els quals hi ha nous regants del Segarra- Garrigues, amb una valoració molt positiva.
 

Informació relacionada