ALIMENTACIÓ | 14/12/2015  DARP/RuralCat

Barcelona acull la clausura del projecte CoMeDPro

Els pròxims 14, 15 i 16 de desembre tindran lloc les activitats de tancament d'aquest projecte europeu, liderat pel DARP i dedicat a promoure el sector de l'oli d'oliva i el vi a la Conca Mediterrània.

Barcelona acull la clausura del projecte CoMeDPro

El primer dia tindrà lloc una jornada de treball entre els socis internacionals del projecte a porta tancada, i els dies 15 i 16 es donaran a conèixer les conclusions del projecte.

Durant el dimarts 15 de desembre, destaca la realització d’una jornada de Business angels (persona física que inverteix una part del seu patrimoni en una empresa potencialment innovadora, i, a més dels seus diners, posa gratuïtament a disposició de l’emprenedor les seves habilitats, la seva experiència, les seves xarxes relacionals i una part del seu temps) amb empreses que participen en aquest projecte

L’últim dia, el dimecres 16 de desembre, tindran lloc diferents conferències, com ara la presentació del producte turístic resultant d’aquest projecte, un acte de capitalització amb projectes internacionals participants en el programa ENPIC CBC MED i el lliurament de diplomes de les empreses d’oli i vi participants en el projecte, i es parlarà de la continuïtat del projecte amb diferents representants de Catalunya i els altres dos països participants en el projecte.

 

Promoció de la cultura de l’oli, el vi i el paisatge

 

El projecte CoMeDPro té la finalitat de promoure i coordinar actuacions per millorar les oportunitats per a les petites empreses agroindustrials, de productes locals i d’artesania tradicional. Catalunya ha centrat l’atenció en empreses vinculades al sector del vi i de l’oli d’oliva de territoris on conviuen DO de tots dos productes.

Participen en aquest projecte europeu el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, en funcions de coordinació, i el Ministeri de Turisme d’Israel i l’Assessorato del turismo artigianato e commercio de Sardenya com a socis.

El projecte CoMeDPro, acrònim de Common Mediterranean Development Project, s’emmarca dins del programa europeu ENPI CBC Med, programa que permet la cooperació transfronterera entre països de la Unió Europea (UE) i els països socis de regions ubicades al voltant de les costes del Mediterrani.

El pressupost total del projecte és d’1.530.000 euros i el finança, per un import d’1.377.000 d’euros (90%), la Unió Europea (Programa de la Conca Marina Mediterrània ENPI CBC) a través de l’Instrument Europeu de Veïnatge i Associació.
 

Informació relacionada