BOVÍ | 16/12/2015  Asoprovac/RuralCat

Les exportacions de vaquí de carn des del Port de Tarragona s'han triplicat el 2015

De gener fins a novembre de 2015 s'han exportat 48.000 caps de vaquí des del Port de Tarragona, xifra que representa el triple respecte a l'exercici anterior. L'Associació Catalana de Criadors de Boví de Carn ha estat guardonada en la 13a edició dels premis APPORT.

Ricard Gòdia, president d' Asoprovac Catalunya recollit el premi. Font: Asoprovac

Ricard Gòdia, president d' Asoprovac Catalunya recollit el premi. Font: Asoprovac

L’Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona (APPORTT) ha lliurat els premis APPORT en la seva 13a edició i en la categoria d’empresa més activa en la projecció exterior del Port ha estat guardonada Asoprovac Catalunya (Associació Catalana de Criadors de Boví de Carn), que aplega el 90% de la producció a casa nostra. El jurat li ha atorgat la distinció, per unanimitat, “per la seva destacada trajectòria internacional i per la ferma aposta per fomentar l’activitat comercial del Port de Tarragona”.

El premi l’ha recollit el president de l’entitat, Ricard Gòdia, que ha assenyalat que “és un reconeixement a la tasca realitzada per molta gent per a fer possible l’exportació de boví de carn des del Port de Tarragona, que ha arribat a unes xifres impensables per a tots nosaltres quan es va iniciar aquesta activitat exportadora el 2012”.

Així, dels 7.000 animals de boví de carn exportats des del Port de Tarragona el 2012 en 9 vaixells, es va passar als 14.000 caps de bestiar i 28 vaixells el 2013, els 15.000 animals en 40 vaixells el 2014, per arribar als 48.000 caps fins a finals del novembre passat (el triple respecte a l’exercici anterior) en un total de 84 vaixells.

El principal destí dels animals exportats (en la seva majoria mascles) és el Líban i Líbia, i en menor mesura Argèlia i Egipte, havent començat aquest darrer fa uns mesos.

En l’acte de lliurament dels premis també ha estat present Albert Juanola, president d’Asoprovac Nacional, associació que s’ha encarregat de realitzar les gestions oportunes davant el ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) per a facilitar i fer possibles aquestes exportacions.