Notícies

Arriba el ‘Fòrum Indicacions geogràfiques, un valor ocult del territori. Menja’t l’origen’ a Barcelona

ALIMENTACIÓ | 19/05/2022  Ruralcat

Arriba el ‘Fòrum Indicacions geogràfiques, un valor ocult del territori. Menja’t l’origen’ a Barcelona

La jornada se celebrarà el 31 de maig a la Fundació Catalana de l'Esplai i també es podrà seguir en línia.

Es mostraran experiències d'èxit i s'obrirà un debat amb els agents del sector. (Font: Federació Catalana DOP-IGP)

El pròxim 31 de maig se celebrarà el ‘Fòrum Indicacions geogràfiques, un valor ocult del territori. Menja’t l’origen’, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural en col·laboració amb la Federació Catalana DOP-IGP i Associació de les Regions Europees dels Productes d'Origen (AREPO).  

La jornada té l’objectiu de debatre sobre el potencial de les indicacions geogràfiques a Catalunya. Es presentarà la situació actual i les perspectives de futur en el context europeu, es mostraran experiències d'èxit i s'obrirà un debat amb els agents del sector per identificar i consensuar línies d'acció que permetin aprofitar les oportunitats de les indicacions geogràfiques.

El fòrum està adreçat a professionals del sector agroalimentari que gestionen o participen en la gestió dels sistemes de qualitat diferenciada: productors primarisempreses elaboradores de productes, consells reguladors, administracions locals, consultories, empreses de màrqueting i comunicació especialitzats.

Tindrà lloc a la Fundació Catalana de l'Esplai (c/ Riu Anoia, 44-54, 08820 El Prat de Llobregat, Barcelona) i també es podrà seguir en línia (hi haurà interpretació simultània en els idiomes: català, francès, italià i anglès). La participació en el fòrum és gratuïta, però l'aforament és limitat i cal realitzar una inscripció prèvia abans del 26 de maig mitjançant el formulari web.

A més a més, els assistents en format presencial podran gaudir de les activitats complementàries següents: menú degustació de DOPs i IGPs, taller de tast de producte amb DOP, Joc Escape Room de l'oli d'oliva català i visita a l'exposició "Menja, actua, impacta".

El programa complet de la jornada ja està disponible i es pot consultar al següent enllaç.

Sobre les indicacions geogràfiques

Les indicacions geogràfiques (DOP i IGP) són els distintius que permeten associar l'origen geogràfic d'un producte amb unes característiques determinades, amb l'aval de les administracions públiques. A Catalunya tenim actualment 24 indicacions geogràfiques vigents de productes agroalimentaris molt diversos que permeten diferenciar aquests productes en el mercat. La qualitat, proximitat a l'origen, sostenibilitat i tradició són alguns dels valors que projecten les indicacions geogràfiques dels productes agroalimentaris. A més a més, les indicacions geogràfiques poden ser el motor de desenvolupament econòmic d'un territori.

Font: DACC

 

Actualitat

 | 26/05/2022 

Premiats al OLIVEJAPAN2022, amb medalla d’or ARBOR-SACRIS de Mil&Un Verd SL, amb medalla de plata ARBOR-SENIUM i CASOLI del mateix productor, ETIM de Molí de la Mola, MAS TARRÉS d’Olis Solé SL i ROMANICO de ACTEL SCCL. Mil&Un Verd i Molí de la Mola participen del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat d’olis catalans

 | 24/05/2022 

KYLATT de la Cooperativa d’Alcanó ha tret medalla de d'or al concurs de Berlin 2022. Alcanó participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 24/05/2022 

Casolí i Arbor Sacris de l’empresa MIL&UN VERD SL han tret medalla de platí i d'or al concurs de Berlin 2022. MIL&UN VERD participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 19/04/2022 

Arbor Sacris, Casolí i Migjorn-Arbequina han tret medalla d'or al concurs de Nova York 2022. Es tracta de dos operadors que participen al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat. TORRES i MOLI COLOMA-LA BOELLA també han obtingut medalla d’or al seus olis

 | 21/03/2022 

Arbor Sacris i Casolí han tret medalla d'or al concurs de Dubai IOOC 2022. Es tracta de dos olis de l’empresa catalana MIL&UN VERD SL que participa del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat dels olis catalans. En el mateix certamen, Olis Castelló també ha obtingut una medalla d’or al seu oli

 | 14/03/2022 

Guia Catalunya Selecció 2020-21

 | 11/03/2022 

La 10a edició del Japan Olive Oil Prize se celebrarà a Tòquio del 4 al 8 d'abril de 2022