Notícies

Barcelona acollirà una jornada sensorial dedicada a l’oli verge extra

OLI | 31/01/2019  Ruralcat

Barcelona acollirà una jornada sensorial dedicada a l’oli verge extra

La jornada sensorial “Sobre l’AOVE a la restauració. Descobrint les qualitats sensorials” es celebrarà el proper 5 de febrer a la seu del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB de Barcelona.

La jornada tindrà lloc al Campus CETT-UB de Barcelona el proper 5 de febrer de 9.30h a 14h

La jornada tindrà lloc al Campus CETT-UB de Barcelona el proper 5 de febrer de 9.30h a 14h

Els olis d’oliva verge extra, els AOVE, són olis que tenen una complexa riquesa “sensorial”, perquè la seva elaboració i conservació permet obtenir unes característiques organolèptiques que els diferencien i els fan únics.

L’objectiu de la jornada és donar resposta a les següents preguntes: sabem apreciar la complexa riquesa sensorial dels AOVE? Hi ha un servei a sala que permeti potenciar, com es mereix, un producte d’aquesta qualitat? 

La jornada estarà dividida en tres parts. La primera permetrà conèixer de la mà dels experts aspectes sobre l’AOVE com la seva importància en la salut i la cultura mediterrània, com la manera de cultivar i produir afecta directament les seves característiques sensorials o com l'etiquetatge és un factor important en la seva qualitat sensorial. 

En una segona part, i per entendre com transmetre aquesta riquesa sensorial, professionals del món de la sala parlaran del llenguatge que cal usar en la descripció d'aquesta tipologia d'olis i com es pot fer un servei que doni valor als AOVE en un establiment de restauració. I, finalment, s’apreciaran les seves característiques sensorials úniques, en un tast dirigit per la Directora del Panell de Tast Oficial d’Olis Verge d’Oliva de Catalunya, Mª Àngels Calvo, on es podran assaborir els AOVE. 

La jornada, que compta amb la col·laboració de l’IRTA, Libifood, el Campus de l’Alimentació, Olearum, Koppert Cress i La Gaeta, tindrà lloc al Campus CETT-UB de Barcelona el proper 5 de febrer de 9.30h a 14h.

 

 

Actualitat

 | 26/05/2022 

Premiats al OLIVEJAPAN2022, amb medalla d’or ARBOR-SACRIS de Mil&Un Verd SL, amb medalla de plata ARBOR-SENIUM i CASOLI del mateix productor, ETIM de Molí de la Mola, MAS TARRÉS d’Olis Solé SL i ROMANICO de ACTEL SCCL. Mil&Un Verd i Molí de la Mola participen del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat d’olis catalans

 | 24/05/2022 

KYLATT de la Cooperativa d’Alcanó ha tret medalla de d'or al concurs de Berlin 2022. Alcanó participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 24/05/2022 

Casolí i Arbor Sacris de l’empresa MIL&UN VERD SL han tret medalla de platí i d'or al concurs de Berlin 2022. MIL&UN VERD participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 19/04/2022 

Arbor Sacris, Casolí i Migjorn-Arbequina han tret medalla d'or al concurs de Nova York 2022. Es tracta de dos operadors que participen al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat. TORRES i MOLI COLOMA-LA BOELLA també han obtingut medalla d’or al seus olis

 | 21/03/2022 

Arbor Sacris i Casolí han tret medalla d'or al concurs de Dubai IOOC 2022. Es tracta de dos olis de l’empresa catalana MIL&UN VERD SL que participa del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat dels olis catalans. En el mateix certamen, Olis Castelló també ha obtingut una medalla d’or al seu oli

 | 14/03/2022 

Guia Catalunya Selecció 2020-21

 | 11/03/2022 

La 10a edició del Japan Olive Oil Prize se celebrarà a Tòquio del 4 al 8 d'abril de 2022