Notícies

El Laboratori Agroalimentari presenta dos pòsters sobre espectrometria de masses

ALIMENTACIÓ | 16/06/2017  DARP/RuralCat

El Laboratori Agroalimentari presenta dos pòsters sobre espectrometria de masses

Aquestes aportacions, en l'anàlisi de pinsos i olis, sectors productius importants en l'àmbit agroalimentari, contribuiran a millorar el control de qualitat i seguretat d'aquests productes.

Font: DARP

Font: DARP

El Laboratori Agroalimentari del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) està participant en la VIII Reunió de la Sociedad Española de Espectrometría de Masas i en la V Reunió estatal de dioxines, furans i compostos orgànics persistents relacionats, que s'està celebrant a Barcelona del 12 al 16 de juny.

Aquestes reunions, d'àmbit internacional, són una oportunitat de conèixer els últims avenços en la tecnologia d'espectrometria de masses, que és la tècnica d'elecció per a les determinacions de residus i contaminants orgànics i inorgànics, i d'intercanviar experiències i coneixement amb professionals destacats d'arreu.

El Laboratori ha participat activament amb la presentació de dos pòsters: "Development and validation of and analytical method for the determination of Organochlorines Pesticides in animal feed by GC-MSD/MSD", desenvolupat i validat al Laboratori Agroalimentari, i "Analysis of dyes by ultra-high performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry in adulterated edible oils", fruit de la col·laboració amb el Departament de Química Analítica de la Universitat de Barcelona.

Aquestes aportacions, en l'anàlisi de pinsos i olis, sectors productius importants en l’àmbit agroalimentari, contribuiran a millorar el control de qualitat i seguretat d'aquests productes.
 

Informació relacionada

 

Actualitat

 | 26/05/2022 

Premiats al OLIVEJAPAN2022, amb medalla d’or ARBOR-SACRIS de Mil&Un Verd SL, amb medalla de plata ARBOR-SENIUM i CASOLI del mateix productor, ETIM de Molí de la Mola, MAS TARRÉS d’Olis Solé SL i ROMANICO de ACTEL SCCL. Mil&Un Verd i Molí de la Mola participen del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat d’olis catalans

 | 24/05/2022 

KYLATT de la Cooperativa d’Alcanó ha tret medalla de d'or al concurs de Berlin 2022. Alcanó participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 24/05/2022 

Casolí i Arbor Sacris de l’empresa MIL&UN VERD SL han tret medalla de platí i d'or al concurs de Berlin 2022. MIL&UN VERD participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 19/04/2022 

Arbor Sacris, Casolí i Migjorn-Arbequina han tret medalla d'or al concurs de Nova York 2022. Es tracta de dos operadors que participen al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat. TORRES i MOLI COLOMA-LA BOELLA també han obtingut medalla d’or al seus olis

 | 21/03/2022 

Arbor Sacris i Casolí han tret medalla d'or al concurs de Dubai IOOC 2022. Es tracta de dos olis de l’empresa catalana MIL&UN VERD SL que participa del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat dels olis catalans. En el mateix certamen, Olis Castelló també ha obtingut una medalla d’or al seu oli

 | 14/03/2022 

Guia Catalunya Selecció 2020-21

 | 11/03/2022 

La 10a edició del Japan Olive Oil Prize se celebrarà a Tòquio del 4 al 8 d'abril de 2022