Notícies

Noves guies de Bones Pràctiques i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles i per a la producció d’olives

ALIMENTACIÓ | 22/12/2017  IRTA

Noves guies de Bones Pràctiques i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles i per a la producció d’olives

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària publica una nova edició de la “Guia de Bones Pràctiques Agràries i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles” i de la “Guia de Bones Pràctiques Agràries i de Pràctiques Correctes d’Higiene per a la producció d’olives”.

Aquestes guies s’han dut a terme amb el suport tècnic de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i alimentació i la coordinació de la Sub-direcció General de Seguretat Alimentària del Departament de Salut.

L’olivera i la vinya són cultius de gran importància a Catalunya i que es troben distribuïdes arreu del territori. En el seu conjunt, ocupen una superfície de més de 170.000 hectàrees i l’oli i el vi que se n’obtenen són una de les produccions més significatives agrícoles de Catalunya i esdevenen un dels motors econòmics i la senya d’identitat a les principals comarques productores.

La qualitat i la seguretat alimentària d’aquests vins i olis que arriben al consumidor comença per adoptar un seguit de pràctiques a l’explotació que permetin obtenir raïm i olives gran qualitat, produïts, però, en condicions el màxim de respectuoses amb l’entorn i complint amb tots els requisits d’higiene i seguretat alimentàries. En aquest sentit, les guies de bones pràctiques són un element clau per tal de facilitar el coneixement i el compliment dels requisits d’higiene i seguretat alimentària als productors.

Aquestes noves edicions sorgeixen de la revisió de la primera edició, actualitzant-ne la normativa i el punt de vista agronòmic segons els enfocs i tecnologies d’avui en dia -incloent aspectes tecnològics del cultiu, de bones pràctiques agrícoles i de conservació del medi- i incorporant-hi qüestions de l’àmbit de la higiene i seguretat alimentària. Així mateix, aquestes versions consten d’una llista de control que pretén ser una eina d’ajuda en la implantació dels requisits de les bones pràctiques higièniques en les explotacions.

 

Informació relacionada

 

Actualitat

 | 26/05/2022 

Premiats al OLIVEJAPAN2022, amb medalla d’or ARBOR-SACRIS de Mil&Un Verd SL, amb medalla de plata ARBOR-SENIUM i CASOLI del mateix productor, ETIM de Molí de la Mola, MAS TARRÉS d’Olis Solé SL i ROMANICO de ACTEL SCCL. Mil&Un Verd i Molí de la Mola participen del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat d’olis catalans

 | 24/05/2022 

KYLATT de la Cooperativa d’Alcanó ha tret medalla de d'or al concurs de Berlin 2022. Alcanó participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 24/05/2022 

Casolí i Arbor Sacris de l’empresa MIL&UN VERD SL han tret medalla de platí i d'or al concurs de Berlin 2022. MIL&UN VERD participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 19/04/2022 

Arbor Sacris, Casolí i Migjorn-Arbequina han tret medalla d'or al concurs de Nova York 2022. Es tracta de dos operadors que participen al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat. TORRES i MOLI COLOMA-LA BOELLA també han obtingut medalla d’or al seus olis

 | 21/03/2022 

Arbor Sacris i Casolí han tret medalla d'or al concurs de Dubai IOOC 2022. Es tracta de dos olis de l’empresa catalana MIL&UN VERD SL que participa del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat dels olis catalans. En el mateix certamen, Olis Castelló també ha obtingut una medalla d’or al seu oli

 | 14/03/2022 

Guia Catalunya Selecció 2020-21

 | 11/03/2022 

La 10a edició del Japan Olive Oil Prize se celebrarà a Tòquio del 4 al 8 d'abril de 2022