Notícies
Noves guies de Bones Pràctiques i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles i per a la producció d’olives
Noves guies de Bones Pràctiques i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles i per a la producció d’olives
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària publica una nova edició de la “Guia de Bones Pràctiques Agràries i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles” i de la “Guia de Bones Pràctiques Agràries i de Pràctiques Correctes d’Higiene per a la producció d’olives”.
Aquestes guies s’han dut a terme amb el suport tècnic de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i alimentació i la coordinació de la Sub-direcció General de Seguretat Alimentària del Departament de Salut.
L’olivera i la vinya són cultius de gran importància a Catalunya i que es troben distribuïdes arreu del territori. En el seu conjunt, ocupen una superfície de més de 170.000 hectàrees i l’oli i el vi que se n’obtenen són una de les produccions més significatives agrícoles de Catalunya i esdevenen un dels motors econòmics i la senya d’identitat a les principals comarques productores.
La qualitat i la seguretat alimentària d’aquests vins i olis que arriben al consumidor comença per adoptar un seguit de pràctiques a l’explotació que permetin obtenir raïm i olives gran qualitat, produïts, però, en condicions el màxim de respectuoses amb l’entorn i complint amb tots els requisits d’higiene i seguretat alimentàries. En aquest sentit, les guies de bones pràctiques són un element clau per tal de facilitar el coneixement i el compliment dels requisits d’higiene i seguretat alimentària als productors.
Aquestes noves edicions sorgeixen de la revisió de la primera edició, actualitzant-ne la normativa i el punt de vista agronòmic segons els enfocs i tecnologies d’avui en dia -incloent aspectes tecnològics del cultiu, de bones pràctiques agrícoles i de conservació del medi- i incorporant-hi qüestions de l’àmbit de la higiene i seguretat alimentària. Així mateix, aquestes versions consten d’una llista de control que pretén ser una eina d’ajuda en la implantació dels requisits de les bones pràctiques higièniques en les explotacions.
- Guia de Bones Pràctiques Agràries i de Pràctiques Correctes d’Higiene per a la producció d’olives
- Guia de Bones Pràctiques Agràries i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles
Informació relacionada
Actualitat
Premiats al OLIVEJAPAN2022, amb medalla d’or ARBOR-SACRIS de Mil&Un Verd SL, amb medalla de plata ARBOR-SENIUM i CASOLI del mateix productor, ETIM de Molí de la Mola, MAS TARRÉS d’Olis Solé SL i ROMANICO de ACTEL SCCL. Mil&Un Verd i Molí de la Mola participen del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat d’olis catalans
Guia Catalunya Selecció 2020-21
La 10a edició del Japan Olive Oil Prize se celebrarà a Tòquio del 4 al 8 d'abril de 2022