Notícies

L’Oficina virtual de l’Oli publica les primeres fitxes de l’evolució de maduració de les olives de l’actual campanya

OLI | 15/10/2020  Ruralcat

L’Oficina virtual de l’Oli publica les primeres fitxes de l’evolució de maduració de les olives de l’actual campanya

Durant la campanya de collita d’olives d’enguany, l’Oficina de l’oli publicarà de forma setmanal l’evolució del procés de maduració de les varietats d’oliva de les diferents zones de producció catalanes que participen al programa DARP-IRTA de millora de qualitat dels olis, amb informació sobre el contingut d’oli i els valors resultants.

Arbequina de la zona de les Garrigues

Arbequina de la zona de les Garrigues

L’Oficina de l’Oli ha començat a publicar les primeres fitxes de l’evolució de maduració i perfil sensorial per varietats d’oliva i zona de producció de la campanya 2019-20. Les primeres fitxes corresponen a la varietat Arbequina de les Garrigues i del Priorat sud.

L’Oficina informa setmanalment de l’evolució del procés de maduració de les varietats d’oliva de les diferents zones de producció catalanes amb informació sobre el contingut d’oli i els valors resultants. Les fitxes es poden consultar a l’espai d’Evolució de maduració de l’oficina i a través del perfil de Twitter de RuralCat.

L'Oficina virtual de l'Oli és un espai on, a part de les fitxes d'evolució de la maduració, es poden trobar notícies, agenda de jornades, butlletins, informació de concursos, projectes europeus i grups operatius, i altra documentació relacionada amb el sector de l'oli d'oliva verge extra.

L'Oficina vol facilitar la informació i les eines necessàries per tal que els agricultors, moliners, comerciants d’olis i tècnics puguin conèixer els diferents aspectes tècnics i normatius per a la millora de la qualitat de l’oli.

Aquesta oficina, durant el 2019, va rebre més de 2.950 visites, de 1.567 visitants i 13.983 pàgines vistes.

Font: RuralCat

 

 

Informació relacionada

 

Actualitat

 | 26/05/2022 

Premiats al OLIVEJAPAN2022, amb medalla d’or ARBOR-SACRIS de Mil&Un Verd SL, amb medalla de plata ARBOR-SENIUM i CASOLI del mateix productor, ETIM de Molí de la Mola, MAS TARRÉS d’Olis Solé SL i ROMANICO de ACTEL SCCL. Mil&Un Verd i Molí de la Mola participen del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat d’olis catalans

 | 24/05/2022 

KYLATT de la Cooperativa d’Alcanó ha tret medalla de d'or al concurs de Berlin 2022. Alcanó participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 24/05/2022 

Casolí i Arbor Sacris de l’empresa MIL&UN VERD SL han tret medalla de platí i d'or al concurs de Berlin 2022. MIL&UN VERD participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 19/04/2022 

Arbor Sacris, Casolí i Migjorn-Arbequina han tret medalla d'or al concurs de Nova York 2022. Es tracta de dos operadors que participen al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat. TORRES i MOLI COLOMA-LA BOELLA també han obtingut medalla d’or al seus olis

 | 21/03/2022 

Arbor Sacris i Casolí han tret medalla d'or al concurs de Dubai IOOC 2022. Es tracta de dos olis de l’empresa catalana MIL&UN VERD SL que participa del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat dels olis catalans. En el mateix certamen, Olis Castelló també ha obtingut una medalla d’or al seu oli

 | 14/03/2022 

Guia Catalunya Selecció 2020-21

 | 11/03/2022 

La 10a edició del Japan Olive Oil Prize se celebrarà a Tòquio del 4 al 8 d'abril de 2022