Notícies

Últims dies per presentar candidatures als premis PITA i Ruralapps 2024

PREMIS | 17/04/2024  Ruralcat

Últims dies per presentar candidatures als premis PITA i Ruralapps 2024

El termini de presentació de candidatures als dos premis finalitza el pròxim dilluns 22 d’abril.

El tràmit per presentar candidatures es fa en línia, mitjançant la web del DACC.

Últims dies per presentar candidatures a la XXIII edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) i a l’11ª edició del Premi Ruralapps, que convoca cada any el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC). El pròxim dilluns 22 d’abril finalitza el termini per presentar sol·licituds, un tràmit que es fa en línia mitjançant la web del DACC (accés al tràmit PITA i accés al tràmit Ruralapps).

 

Els PITA, premi a la incorporació i millora de la innovació

Aquests guardons reconeixen i distingeixen les empreses agràries, les agroindústries i les persones joves emprenedores innovadores d’entre 18 i 40 anys que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa orientats a millorar-ne la competitivitat i la sostenibilitat, mitjançant la innovació.

La finalitat d’aquest reconeixement és impulsar la innovació i la recerca tecnològica aplicada al sector per tal de donar viabilitat i suport a projectes punters i d’alt valor afegit implantats a Catalunya.

Consta de tres modalitats (empresa agrària, agroaindústria i jove emprenedor/a innovador/a), dotades amb la quantitat de 8.000 euros per a cadascun dels guanyadors, i amb 4.000 euros per cadascun dels finalistes.

Des de la seva creació, l’any 2001, s’han presentat 499 candidatures als Premis PITA i en total, s’han premiat 116 candidatures innovadores.

 

Els Ruralapps, la distinció a solucions tecnològiques innovadores

Pel que fa als Premis Ruralapps se centren a guardonar solucions tecnològiques innovadores en els àmbits de la digitalització i la transformació digital, com ara: aplicacions, governança i gestió de dades, la intel·ligència artificial, la realitat augmentada, la realitat virtual, la robòtica, l’internet de les coses, la connectivitat...

La finalitat és que els guardons visualitzin possibles eines que existeixen en el mercat de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), orientades o que aportin solucions tecnològiques als ciutadans o als professionals dels sectors agroalimentari, forestal i del medi rural.

L’objectiu dels premis és impulsar l'aplicació de la tecnologia en benefici dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, premiant programari funcional, que contribueixin a la millora dels àmbits esmentats.

S’estableixen dues modalitats en el premi, amb una quantia de 5.000 € per a les candidatures guanyadores i 2.000 €, per a les finalistes. Per un costat, la modalitat Ruralapps-professional, dirigit als/a les professionals i empreses del sector que comptin amb solucions que millorin processos de producció i de gestió, eficiència interna, seguretat, traçabilitat, comercialització, informació o posicionament al mercat. Per l’altre, la modalitat Ruralapps-ciència ciutadana, enfocada a la ciutadania, que disposi d’eines per facilitar l'accés a la informació.

Fins avui dia, s’han presentat 245 candidatures en aquests premis, de les quals 130 han estat en la modalitat de professional i 115 de ciència ciutadana.

 

Font: RuralCat

 

Actualitat

 | 26/05/2022 

Premiats al OLIVEJAPAN2022, amb medalla d’or ARBOR-SACRIS de Mil&Un Verd SL, amb medalla de plata ARBOR-SENIUM i CASOLI del mateix productor, ETIM de Molí de la Mola, MAS TARRÉS d’Olis Solé SL i ROMANICO de ACTEL SCCL. Mil&Un Verd i Molí de la Mola participen del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat d’olis catalans

 | 24/05/2022 

KYLATT de la Cooperativa d’Alcanó ha tret medalla de d'or al concurs de Berlin 2022. Alcanó participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 24/05/2022 

Casolí i Arbor Sacris de l’empresa MIL&UN VERD SL han tret medalla de platí i d'or al concurs de Berlin 2022. MIL&UN VERD participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 19/04/2022 

Arbor Sacris, Casolí i Migjorn-Arbequina han tret medalla d'or al concurs de Nova York 2022. Es tracta de dos operadors que participen al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat. TORRES i MOLI COLOMA-LA BOELLA també han obtingut medalla d’or al seus olis

 | 21/03/2022 

Arbor Sacris i Casolí han tret medalla d'or al concurs de Dubai IOOC 2022. Es tracta de dos olis de l’empresa catalana MIL&UN VERD SL que participa del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat dels olis catalans. En el mateix certamen, Olis Castelló també ha obtingut una medalla d’or al seu oli

 | 14/03/2022 

Guia Catalunya Selecció 2020-21

 | 11/03/2022 

La 10a edició del Japan Olive Oil Prize se celebrarà a Tòquio del 4 al 8 d'abril de 2022