Notícies

Convocada la primera edició dels Premis Millors Olis d'Oliva Verge Extra de Catalunya

Últims dies per presentar candidatures als premis PITA i Ruralapps 2024

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca l’11a edició del Premi Ruralapps 2024

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2024

Productors d'oli d'oliva catalans es reuneixen amb importadors i distribuïdors d'Europa i Àsia per establir relacions comercials

20 anys de RuralCat: El 2018 es posa en marxa l’Oficina de l’Oli

L’Oficina de l’Oli va rebre més de 2.500 visites al 2022

Se celebra la jornada de tancament de la campanya d’olis 2022/23

Àngels Calvo, cap del panell de tast oficial d’olis de Catalunya va ser guardonada per la DOP “Siurana” per la seva trajectòria professional en favor de la qualitat dels olis catalans

Disponible el Pla d’acció per assolir l’ús sostenible dels productes fitosanitaris a Catalunya

Ruralcat renova la pàgina web de l’Oficina de l’Oli

Es crea una nova eina per verificar l’origen geogràfic de l’oli d’oliva verge

Actualitzat el llistat de productes fitosanitaris autoritzats per lluitar contra la mosca de l’oliva

Arriba el ‘Fòrum Indicacions geogràfiques, un valor ocult del territori. Menja’t l’origen’ a Barcelona

Oberta la nova convocatòria dels ajuts per a la promoció i la certificació dels productes amb distintius d'origen i qualitat

El PATT programa 900 actuacions formatives per al 2022 per impulsar la innovació, l’emprenedoria i la tecnificació al sector agroalimentari, pesquer i forestal

El Consell Oleícola Internacional reconeix el Laboratori Agroalimentari del DACC per a l'anàlisi d'olis d’oliva

El sector de la producció agrària ecològica continua guanyant pes a Catalunya

El projecte POCTEFA TRANSGROWTH organitza diversos seminaris adreçats al sector de l’oli d’oliva

L’Oficina de l’Oli va rebre prop de 2.000 visites al 2021

Ens dirigim a les persones i consumidors que valoren el producte de proximitat i ecològic

Aprovada la nova normativa de qualitat dels olis d’oliva i de sansa d’oliva

El projecte TRANSGROWTH dona suport a la primera edició del Premi Barcelona Catalunya Selecció d’olis d’oliva catalans

El projecte europeu POCTEFA Transgrowth inicia els assessoraments empresarials dins el sector de l’oli d’oliva a Catalunya

Actualitzat el llistat de productes fitosanitaris autoritzats per lluitar contra la mosca de l’oliva

L’IRTA identifica tretze noves varietats locals d’olivera al Pallars Jussà

La Cooperativa de Sant Isidre de Juncosa, premiada pel seu oli ‘Les Cabanes’

Obertes les inscripcions al curs online de màrqueting i comercialització digital en el sector de l’oli

El projecte POCTEFA Transgrowth donarà suport a diverses iniciatives del sector de l’oli d’oliva

El projecte europeu POCTEFA Transgrowth preveu posar en marxa les iniciatives per donar suport al sector de l’oli d’oliva a Catalunya

El Laboratori Agroalimentari ha participat en la conferència final del projecte europeu OLEUM

El Laboratori Agroalimentari participa en el projecte ‘Oleum Project’

A Catalunya hi ha 347 empreses productores d'oli d'oliva que facturen 863 milions d'euros

L’Oficina virtual de l’Oli publica les primeres fitxes de l’evolució de maduració de les olives de l’actual campanya

Ja estan disponibles a l’Oficina de l’Oli els valors de referència actualitzats sobre rendiments i qualitat dels olis de diferents zones de Catalunya

Publicat un article que recull els resultats de l’anàlisi de perfils de pigments naturals en olis d’oliva verge extra

Nou butlletí del projecte PRIMA- SUSTAINOLIVE sobre sostenibilitat del conreu de l’olivera

L’Oficina de l’Oli va rebre prop de 3.000 visites al 2019

Disponibles els valors de qualitat química d’olis d’oliva verge extra catalans

L’Oficina de l’Oli publica els primers perfils sensorials d’olis d’aquest any

Obertes les preinscripcions amb descomptes per a la London International Competitions Oil 2020

Disponibles els nous valors de referència d’olis, olives i regulacions de molí per a les diferents zones catalanes

S’obren les inscripcions per participar a la IX World Olive Exhibition de 2020

VI Jornada Nacional del Grup d’Olivicultura “Fenols: origen i evolució”

Mas Bové acollirà una jornada sobre la campanya de l’oli 2018/19 el proper 3 de juliol

El LAC col·labora en l’article “Estudi d’anàlisis de pigments naturals en olis d’oliva” publicat a la revista Analytical & Bioanalytical Chemistry

“Les varietats catalanes d’olivera” Quaderns Agraris núm. 46 (ICEA)

RuralCat estrena l’Oficina de l’Oli amb tota la informació per a la millora de la qualitat de l’oli d’oliva

Una marca d’oli de la DOP Oli de Terra Alta ha estat premiada amb una medalla al Concurs Internacional d’OOVE del Japó

L’Oficina de l’Oli acumula 3.798 visites fins al mes de gener de 2019

Es presenta a Lleida l’Oli d’Oliva Verge Extra Premium “Suo Tempore”

El molí d’oli ecològic Identitat Extra Virgin Olive Oil d’Horta de Sant Joan, el primer molí català en aconseguir el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

Barcelona acollirà una jornada sensorial dedicada a l’oli verge extra

Les Escoles Agràries realitzen la campanya de l’oliva

La jornada de referència “Els olis de Catalunya” exposa els resultats de la campanya 2017-2018

Nous reconeixements a l'oli produït pels alumnes de l'Escola Agrària de Gandesa

La UdL potenciarà la recerca i la formació sobre l'oli

II Workshop de lOli dOliva sobre anàlisi sensorial

El Laboratori Agroalimentari presenta dos pòsters sobre espectrometria de masses

La producció d’oli a Catalunya cau gairebé un 10%

La UB impulsa un Doctorat Industrial sobre l’oli d’oliva en gastronomia

Noves guies de Bones Pràctiques i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles i per a la producció d’olives

Tercera edició de l’EVO International Olive Oil Contest

Èxit del seminari sobre anàlisi sensorial d’olis a Austràlia

Guanyadors del Premi Terraltí als millors olis d’oliva de la Terra Alta

Actualitat

 | 26/05/2022 

Premiats al OLIVEJAPAN2022, amb medalla d’or ARBOR-SACRIS de Mil&Un Verd SL, amb medalla de plata ARBOR-SENIUM i CASOLI del mateix productor, ETIM de Molí de la Mola, MAS TARRÉS d’Olis Solé SL i ROMANICO de ACTEL SCCL. Mil&Un Verd i Molí de la Mola participen del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat d’olis catalans

 | 24/05/2022 

KYLATT de la Cooperativa d’Alcanó ha tret medalla de d'or al concurs de Berlin 2022. Alcanó participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 24/05/2022 

Casolí i Arbor Sacris de l’empresa MIL&UN VERD SL han tret medalla de platí i d'or al concurs de Berlin 2022. MIL&UN VERD participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 19/04/2022 

Arbor Sacris, Casolí i Migjorn-Arbequina han tret medalla d'or al concurs de Nova York 2022. Es tracta de dos operadors que participen al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat. TORRES i MOLI COLOMA-LA BOELLA també han obtingut medalla d’or al seus olis

 | 21/03/2022 

Arbor Sacris i Casolí han tret medalla d'or al concurs de Dubai IOOC 2022. Es tracta de dos olis de l’empresa catalana MIL&UN VERD SL que participa del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat dels olis catalans. En el mateix certamen, Olis Castelló també ha obtingut una medalla d’or al seu oli

 | 14/03/2022 

Guia Catalunya Selecció 2020-21

 | 11/03/2022 

La 10a edició del Japan Olive Oil Prize se celebrarà a Tòquio del 4 al 8 d'abril de 2022