TÍTOL DE L'ACTIVITAT:
Altes pressions hidrostàtiques per aliments més segurs, saludables i innovadors (HPPALIM)
CENTRE DE RECERCA:
IRTA-Monells
DATA INICI: 2017 DATA FI: 2019
DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT:
El processament per altes pressions (AP) és una tecnologia no tèrmica que presenta avantatges per a la indústria alimentària com l’extensió de la vida útil, la millora de la qualitat i seguretat dels productes, l’obtenció de productes mínimament processats o fresh-like, la reducció o eliminació de conservants (clean label) i el desenvolupament de nous productes. Actualment, les AP són una tecnologia a l’abast de totes les empreses agroalimentàries ja sigui a través de la compra d’equips o de la utilització a maquila (servei de lloguer per usos). En aquests moments els sectors que més apliquen aquesta tecnologia són el carni i el de sucs/begudes; això no obstant, la tecnologia té potencial per ser aplicada a molts altres sectors. L’IRTA-Monells ofereix a empreses de diferents sectors la possibilitat de participar en una sessió demostrativa de processament per AP en la qual, a més d’observar el processament en directe, se’ls explicaran els fonaments, requeriments i aplicacions de la tecnologia, s’avaluarà sensorialment productes tractats i es processarà producte de les empreses participants perquè se’l puguin endur i valorar durant la seva vida útil.
DOCUMENTACIÓ O ALTRA INFORMACIÓ:
  Vídeo
  Fitxa
SECTOR:
Traçabilitat i seguretat alimentària
WEBS D'INTERÉS:
  http://www.irta.cat/es/
CONTACTE: