TÍTOL DE L'ACTIVITAT:
Alternatives per elaborar vins lliures de sulfurós
CENTRE DE RECERCA:
FUNDACIÓ APRC TECNOLÒGIC DEL VI - VITEC
DATA INICI: 2017 DATA FI: 2019
DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT:
El diòxid de sofre (SO2) és àmpliament utilitzat en la indústria alimentària com antibacterià i agent antioxidant, a més de ser l'additiu més utilitzat com a conservant en la indústria vitivinícola. No obstant això, el SO2 causa una sèrie d'efectes que poden ser perjudicials per la salut. Per tant, cada vegada més els consumidors busquen productes de qualitat que siguin "lliures de sulfits" i altres al·lèrgens. En aquest context, la indústria vitivinícola té el desafiament de buscar noves estratègies i metodologies d'elaboració que permetin reduir o reemplaçar el SO2 durant la vinificació. En VITEC s'han desenvolupat en els darrers anys diferents línies de recerca enfocades al desenvolupament d'itineraris enològics per a l'obtenció de vins lliures de sulfurós d'alta qualitat. Aquests itineraris poden ser perfectament adaptats a les condicions de vitivinicultura catalana. Així, l'objectiu d'aquest projecte és adequar aquests itineraris a les varietats negres representatives de Catalunya i obtenir vins d'alta qualitat i lliures de SO2. Així mateix, transferir el coneixement generat a cellers i enòlegs perquè puguin aplicar-los en les seves instal·lacions i tenir així la possibilitat d'arribar a una distinció en el mercat de vins negres.
DOCUMENTACIÓ O ALTRA INFORMACIÓ:
  Fitxa
SECTOR:
Vitivinicultura
WEBS D'INTERÉS:
  http://www.vitec.wine/
CONTACTE: